Kent ve Sanat Projesi Londra’da!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen, AB ile Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Programı çerçevesinde AB tarafından finanse edilen, farklı kentleri ve farklı kültürleri bir araya getiren Kent ve Sanat Projesi, İstanbul, Mersin ve Malmö sokaklarından sonra Londra Bishop Square Meydanı’nı da sanatla buluşturdu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Central Saint Martins College’in İstanbul’da 6-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen Kent ve Sanat Forumu’ndaki ortak çalışmalarının devamı olan ve 20-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Londra atölyesinde “Kent Ritüelleri” teması üzerine fikirler üretildi.

Londra’daki atölye çalışmalarında ortaya çıkan projeler, 26 Nisan tarihinden bu yana günde 30 bin ziyaretçisi olan Bishop Square’de izleyiciler ile buluştu. Londralılar atölye çalışmalarında ortaya çıkan projeleri 30 Mayıs tarihine kadar görme fırsatı bulacak.

Kent ve Sanat Projesi, Mayıs ayında ise Viyana’da devam edecek. 14-18 Mayıs tarihleri arasında “Beden ve Form” teması çerçevesinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının sonuçlarından oluşan sergi ise 19 Mayıs 2009’da Viyana Sanat Akademisi’nde açılacak.