Çocuk edebiyatının en seçkin örneklerinin yer aldığı Arkadaş Çocuk Serisi’ne tamamı resimli yepyeni sekiz kitap eklendi. Ali Aydoğan tarafından, özenli ve titiz bir çalışmayla dilimize uyarlanan, tamamı özgün çizimlerle bezenmiş kitaplar, çocukların dil eğitimine önemli katkıda bulunacak. Peter Pan, Alice Düşler Ülkesinde, Parmak Kız / Parmak Çocuk, Ezop Masalları, Arı Maya, Güliver Küçük İnsanlar Ülkesinde, Mutlu Prens ve Pinokyo’nun eklenmesiyle Arkadaş Çocuk Serisi yazarları arasına Oscar Wilde, Lewis Carroll, Jonathan Swift, Valdemar Bonsels, Hans Christian Andersen, Carlo Collodi, J.M. Barrie gibi dünya edebiyatının önemli isimleri dahil oluyor. İçerdikleri hikaye ve masallarla çocuklara iyiliği ve kötülüğü, adaleti, paylaşmayı, empati kurmayı, doğayı sevmeyi, kalabalık içinde birey olabilmeyi anlatan bu kitaplar, akıcı anlatımları ve birbirinden güzel çizimleriyle öne çıkıyorlar. İlköğretim öğrencileri tarafından okunması tavsiye edilen eserlerden oluşan bu özel çalışmayı genç okurlara sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Dünya klasiklerinden biri olan “Ezop Masalları”, yeni hikayelere esin kaynağı olmaya devam ediyor. Ezop, bütün hayvan masallarında olduğu gibi bizlere bin bir çeşit insanı anlatıyor.
“Tavşan, kaplumbağanın kısa ayakları ve ağır adımlarıyla dalga geçiyordu. Kaplumbağa gülerek şöyle dedi, ‘Rüzgar kadar hızlı olabilirsin, fakat benimle yarışamazsın.’
‘Pekala’ dedi tavşan, ‘seni bu sözleri söylediğine pişman edeceğim.’
Her ikisi de tilkinin hakemlik yapmasında anlaştılar. Yarış günü geldi çattı ve iki yarışmacı, yarışa başladı. Bir süre sonra tavşan kamplumbağayı çok geride bıraktı. Yarış yolunun ortasında geldiğinde koşmamaya karar verdi ve yol kenarındaki güzel kokuklu bitkileri kemirmeye başladı. Hava sıcaktı. Gölgede bir süre şekerleme yapmaya karar verdi. Kaplumbağa onu geçse bile yarışı bitiremeden ona yetişirdi nasıl olsa. Bu arada kaplumbağa ağır ağır hedefe doğru ilerliyordu. Tavşan uyandığında kaplumbağayı göremeyinde telaşla koşmaya başladı. Final yerine vardığında bir de ne görsün, kaplumbağa yarışı çoktan bitirmiş, dinleniyordu.”