Köfte Yağmuru 2 – Karakterler Hakkında

Flint Lockwood

Bir ileri teknoloji holdinginde rüya gibi bir işe kavuşan Flint için artık her şey yolunda gitmektedir. Chester V, Flint’e özel bir görev verir. Görünüşe göre, Flint’in en ünlü icadı hâlâ aktiftir ve canlı yiyecek yaratıklar, foodimallar, üretmektedir! Kısa süre sonra, tüm dostlarıyla birlikte yeniden Swallow Falls adasına gelen Flint, icadının yarattığı keşmekeşten hâlâ sorumlu hissetmektedir. O ve arkadaşları yiyecek artıklarını dünyayı istila etmelerinden önce durdurabilecek midir?

Sam Sparks

Flint Lockwood’un dünya çapındaki yenilebilir meteoroloji olayları, Sam Sparks’ı televizyon yıldızlığına yükseltti; çünkü hava durumunu izleyenler “tarihteki en büyük hava fenomeni” sırasında güncel haberleri takip etmek için onu izlediler. Sam nihayet, tehlikeyle karşı karşıyayken bile neşesini yitirmeyen, ciddi bir meteoroloji uzmanı olarak kabul gördü. Sam Flint’ten “hoşlandığını” ve onun mutlu olmasını istediğini söyledikten sonra, dünyayı canlanmış dev yiyecek yaratıkların istilasından kurtarmak üzere Flint’le birlikte Swallow Falls’a gitmemesi mümkün değildi.

Chester V

Eğer Steve Jobs, Richard Branson ve bir sirk eğitmenini genetik olarak tek bir adamda birleştirmek mümkün olsa, o kişi Chester V olurdu: Küresel Live Corp şirketinin ve şirketin “insan ırkının daha iyi olması için” ürettikleri tüm o havalı şeylerin ardındaki eksantrik dahi. Biraz guru, biraz şovmen, biraz mucit olan Chester süper zeki bir adamdır. Dolayısıyla, tüm o beyne sahipken, neden bizim kahraman Flint Lockwood’umuza ihtiyacı olsun ki?

Maymun Steve

Hâlâ az konuşan bir primat olan Steve, bir insanın en iyi arkadaşından bekleyeceği her şeye sahiptir. Steve, güvenilir bir meslektaş ve Flint’in en iyi icat denemelerinin parıltılı örneklerindendir.

Tim Lockwood

Flint’in oğlundan gurur duyan babası Tim, en çok deniz canlılarından oluşan akşam yemeğini aramak üzere teknesiyle gezerken mutludur. Tim oğlunun hayatının böylesine büyük bir parçası olan tüm o şatafatlı teknolojiyi anlamamaktadır.

Barb

Anlaşılan o ki, biri bir insan beynini bir orangutana takarak zeki ve sözel becerileri gelişmiş bir asistan yaratabilir. Hele bir de yaratıcısı Chester V gibi akıllı biriyse, ortaya çıkan meleze ‘Barb’ adı verilir. Evrimleşmiş, zeki, küstah ve rujlu Barb’ın en çok istediği şey Chester V’nin her daim onayını almaktır.

Brent

Swallow Falls’un konserve sardalyalarının etiketindeki “Bebek” Brent’i hatırlıyor musunuz? Yiyecek dünyasındaki kariyerine devam eden Brent, üzerinde kauçuk tavuk giysisiyle köpük bir levha çevirerek Chick-N-Sushi adında bir restoran zincirinin tanıtımını yapmaktadır. Flint ve arkadaşları yiyecek artıklarının dünyayı ele geçirmesini engellemek için kendisinden yardım istediklerinde, Brent bu umut vaat eden kariyeri askıya alır.

Earl Devereaux

Eski polis memuru Earl Devereaux da yiyecek hizmetlerinde alternatif bir iş koluna yönelmiştir: Lüks bir kahve mekanında göz boyayan kahveli içeceklerin servisini yapan bir barista olmuştur. Neyse ki, Flint ile Sam ona gelip kendileriyle birlikte maceraya atılmasını istediklerinde, üniformasından sakalına her şeyiyle anında baristadan polistaya dönüşür ve kapıdan ters taklayla çıkarak gruba katılır.