0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Kök Hücre Tedavisinde Kordon Bağının Önemi Nedir?

Son dönemde, tüm dünyada çalışmaları hızla devam eden Kök Hücre Teknolojisi, başta kan hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde umut ışığı oldu.

Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi, özellikle lösemi gibi kan hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Türkiye’de uygulanma oranlarındaki artışa bakıldığında da tedavinin birçok hasta üzerinde olumlu sonuçlar doğurduğu anlaşılıyor. Bu noktada ise, bebeklerin kordon bağının saklanması konusu oldukça büyük bir önem taşıyor.

Kök Hücre nedir?

Kök Hücre, çok hücreli canlıların doku ve organlarını oluşturan ana hücre tipleridir. Bu demek oluyor ki, kök hücre kendini yenileme, bölünebilme, organ ve dokulara dönüşebilme yeteneğine sahiptir.

Kordon Bağı

Bebeğin kordon bağı neden saklanmalıdır?

Kök hücre tedavisinde, kişinin kendisinden elde edilmiş kök hücrelerin kullanılması tedavi süreci bakımından oldukça değerlidir. Bu yöntem ile uygulanan tedavilerin sonuç verme ihtimali, başkasından alınmış kök hücreler ile uygulananlara oranla çok yüksektir.

Kordon kanında, bebeğin en temiz haldeki kök hücresi bulunur. Bu nedenle bebeğinizin kordon bağını saklamanız, ilerideki tedavilerinde size büyük bir fayda sağlayacaktır.

Kordon kanı ne kadar süreyle saklanabilir?

Kordon kanındaki kök hücre sayısı tedavide yetersiz olmaktadır. Bu yüzden kordon kanı saklama süresi, bu günkü bilimsel veriler doğrultusunda  en fazla 15 yılla sınırlıdır. Bu nedenle çocukluk ile erken ergenlik çağındaki hastaların tedavisinde kullanılabilmektedir. Kişiler 30-40 kg’ın üzerine çıkınca bu kanlar yetersiz hale gelmektedir.

Kök Hücre Tedavisi hakkında her geçen gün yeni bir ilerleme kaydedilmekte ve bu durum, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Siz de, ileride yaşanabilecek olası bir hastalık durumuna karşın bebeğinizin kordon bağını en güvenilir şekilde saklamayı ihmal etmeyin.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir