Küçük Adımlar Büyük Yarınlar

Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nın lise öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü (BUSOS) öğrencileri ile Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın yürüttüğü, “Küçük Adımlar Büyük Yarınlar” projesi çerçevesinde çalışma yürüten bir grup oluşturdular.

7 hafta boyunca Boğaziçi Üniversitesi’ne giderek, sürdürülebilir ve etkin sosyal sorumluluk projesi oluşturma konulu eğitim alan öğrenciler, daha sonra üniversiteli arkadaşlarını okula davet edip toplantılar yaptılar ve proje oluşturdular.

BUSOS’la birlikte, “Kültür Keşfi” isimli bir proje oluşturan öğrencilerin amacı; imkanı olmayan çocuk ve gençlerin kültürel ve sosyal etkinlikler aracılığıyla küçük yaşlarda yaşadığı yeri tanıma ve sosyalleşme eğilimini kazandırmak.

Öğrenciler, “Kültür Keşfi” projesi kapsamında, “Cimri” oyununu tekrar sahneliyor. Oyun, Feriköy Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri için oynanacak ve izlemek isteyen herkese açık olacak.

Cimri
Tarih: 1 Haziran
Saat: 20:00
Yer: Şişli Belediyesi Haldun Dormen Sahnesi
Adres: Ergenekon Caddesi İdil Pasajı Pangaltı/Şişli
Telefon: 0212 230 67 51

Küçük Adımlar Büyük Yarınlar Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı arasında Şubat 2005’te imzalanan “Toplum Hizmetine Gönüllü Destek Protokolü”nden sonra, ilk olarak Toplum Gönüllüsü gençlerin yerellerinde yaptıkları çalışmalarla başlayarak, Nisan 2006’da P&G ile imzalanan sözleşme ile Vakıf merkezinden yönetilmeye geçilmesiyle hız kazandı. Projenin pilot olarak gerçekleştirilen 2006 uygulaması ile 14 ilde, 24 okulda, 24 Üniversite/yerleşkeden 250 genç gönüllünün katılımıyla 689 çocuğa uygulandı, dolaylı faydalanıcılarla birlikte pilot uygulama döneminde ulaşılan kişi sayısı ise 8.069 oldu.