Kültür Sanat

Küçük Mucitler Eğitimlerini Tamamladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yarıyıl döneminde düzenlediği "Mucitler Akademisi"ne katılan çocuklar, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü işbirliği ile 29 Ocak – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında, iki dönem olarak düzenlenen eğitimlere 50 çocuk katıldı.

8 – 14 yaş grubundaki çocuklara yönelik Mucitler Akademisi programında, Doğa Bilimleri, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Arkeloji, Robotik, Elektronik, Yazılım başlıkları altında uygulamalı atölyeler hayata geçti. Alanlarında uzman eğitmenler ve akademisyenlerle gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklar, öğrendiklerini uygulama fırsatı da buldular.

Çocuklar bilim insanların hayatları ve buluşları hakkında bilgi edinme, kimyanın eğlenceli yönünü öğrenme, doğada gözlem yapma, telekskopla gökyüzünü izleme şansı yakaladı; DNA kolyesi, çeşitli devreler ve robotlar, güneş saati gibi uygulamaları hayata geçirdiler.

Programın ikinci dönem eğitimlerini tamamlayan çocuklar, 9 Şubat Cumartesi günü, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde düzenlene töreninde, sertifikalarını ve bilim seti hediyelerini merkezin proje koordinatörü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Müdürü Rıfat Bakan'dan aldı.

Velilerin de katıldığı törende bir konuşma yapan Rıfat Bakan, toplumun ilgisini bilime çekmek ve çocukların önemli bilim insanları olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

150 deney düzeneğine sahip merkezin Haziran ayında 20 dönüm alanda yeni bir binaya taşınacağı ve daha geniş kapsamda hizmet vereceğini bilgisini veren Bakan, merkezin gelişmesi için çocukların ve velilerinin ilgisi ve desteğinin sürmesi gerektiğini söyledi.

Bakan, bilimin özgür ortamlarda yeşerdiğini, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki ilkelerinin "Dokunmamak Yasak" olduğunu, çocukların tamamen özgür bir şekilde ve bilimi eğlenceli  şekilde deneyimleyerek öğrendiği ifade etti.

Mucitler Akademisi'ne katılan çocuklardan 6. sınıf öğrencisi Ceren Düzgün, Doğa Bilimleri bölümünde deneyler, güneş saati ve usturlab yapımı gibi uygulamaların yanı sıra Cacabey Planetaryum'u ve fabrika gezilerine katıldıklarını söyledi. Programın çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Ceren Düzgün, özellikle kimya bölümünde okulda yapma imkanı bulamadıkları birçok deneyi yapabildiklerini ifade etti.

2. sınıfa giden Cemile Eslem Özlük ise, Robotik bölümünde bir yere çarpınca yön değiştiren araba ve çeşitli elektrik devreleri yaptıklarını ve tüm atölyelerden çok keyif aldığını söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde hizmet veren ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 150 deney düzeneğine sahip alanının yanı sıra okul programları, kış ve yaz dönemlerinde çocuklara yönelik kamplar ve Mayıs ayındaki Bilim Şenliği gibi etkinlikler düzenliyor. Merkezde doğumgünü partileri de yapılıyor.

8 – 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle, çocukların merkezde sabahlayıp astronomlar ve uzmanlar eşliğinde gökyüzünü izleyecekleri bir etkinlik de düzenlenecek.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir