Küçük Şef Cem Bilgin’den özel tarifler

www.lepetitchefcembilgin.com adresinde geçtiğimiz Mayıs ayından beri küçük dokunuşları büyük lezzetlere dönüştüren Şef Cem Bilgin şimdi de yaşıtları için bir kitap hazırladı. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen mutfakta harikalar yaratan lezzet ustası tarafından hazırlanan bu çok özel kitap; yetenekli miniklere özel “Kahvaltılık sandviçler ve ekmekler”, “sebzeler”, “klasik çocuk yemekleri” ve muhteşem tatlıların olduğu “ödüller” bölümlerinden oluşan birbirinden güzel 30 yemek tarifini içeriyor.

Söz Yayınları tarafından 16 TL gibi özel bir fiyatla seçkin kitapevlerinde 1 Mayıs’tan itibaren satışa çıkacak olan Türkiye’nin ilk çocuk yemek tarifleri kitabı “ÇILGIN TATLAR”ın bir diğer özelliği de tüm gelirinin TOHUM Otizm Vakfı’na bağışlanacak olması.

Siz de hem çocuğunuzun mutfakta harikalar yaratması hem de kendisi kadar şanslı olmayan ancak iyi bir eğitimle toplumda yer alabilecek çocukların gelişimine ön ayak olması için bu özel esere sahip olabilirsiniz.
Ağız tatları yetişkinlerden daha farklı olan ve yemek seçiminde iddialı olan miniklerin vazgeçemeyecekleri bu kitap sayesinde yemek yemenin değil yemek pişirmenin de keyfini yaşayacaklar.

Cem Bilgin Kimdir?
7 Kasım 1996 İstanbul doğumlu. Enka Okulları 6. Sınıf öğrencisi. İngilizce ve Türkçe biliyor. Şu sıralar Fransızca öğrenmeye başladı. Okulun futbol ve atletizm takımında. Aynı zamanda golf oynuyor ve okul orkestrasında bateri çalıyor. Rollerblade yapıyor. Motorkros dalında üçüncülüğü, kayakta da ikincilik madalyası var. Sanat konusunda da çok yetenekli. Çilek Mobilya’nın Tasarım Yarışmasında 2005 Yılında mansiyon aldı.

Daha çok Klasik Rock müzikten hoşlanıyor. Ders çalışmayı çok sevmiyor. Bazı sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alıyor. En büyük ideali, ileride iyi bir şef olmak. En sevdiği yemekler şnitzel, mantı ve dondurma. Hazırlamayı en sevdiği yemekler ise; değişik soslu makarnalar, brownie, cookie ve cheescake. Hayvanları çok seviyor; bugüne kadar Pinky adında bir faresi ve Chucky adında 6 yaşında bir Pekinese köpeği oldu. Seyahat etmekten çok keyif alıyor. Mutfağa ilk girdiği günlerde mutfak bir savaş halinde olurdu ancak son 1 senedir iyi bir aşçı olma yolanda ve mutfak daha temiz…