Kulakta duyulan zil, ıslık, uğultu, çınlama,vızıltı gibi rahatsız edici seslere kulak çınlaması adı verilir. Sesler, dış kulaktan geçip iç kulağa titreşimler halinde ulaşır. Bu titreşimler iç kulaka elektriksel uyarı dalgalarına çevrilerek, beyindeki işitme merkezine gider. Böylece ses duyulmuş olur.
Kulak çınlaması; gerçek ve sahte çınlama olarak ikiye ayrılır. Gerçek çınlama; atardamar çeperinin zayıflamış noktalarında meydana gelen şişliklerden veya orta kulaktaki kasların kasılmasından meydana gelir. Sahte kulak çınlaması; enfeksiyon, kulak zarında delinme, alerji, tansiyon, şeker hastalığı, yüksek ses, darbe gibi nedenlerden oluşur.
Kulak çınlamasını sık aralıklarla yaşıyorsak, mutlaka bir uzmanla görüşüp sorunu tespit ettirmemiz gerekir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.