LEGO Filmi “The LEGO Movie” için Tasarım Yarışması Başladı

Legoların başrolde olacağı ve Şubat 2014de vizyona girecek üç boyutlu animasyon filmi “The LEGO Movie” için bir video yarışması düzenlendi.

25 Martta başlayan ve tüm dünyadan LEGO fanlarının tasarımlarını bekleyen “LEGO ReBrick” Fim Yarışması‘na katılmak isteyenler, 15-30 saniyelik bir video klip çekerek, http://rebrick.com adresinden başvuruda bulunabiliyor.

Büyük ödülü kazanan tasarımın Lego filminde yer alma şansı bulunuyor.

Fan yapımı klipler, LEGO evreninde yaşayanların bir felaketi önlemek için biraraya toplandıkları heyecanlı bir film sahnesiyle ilgili olacak. Bunu yaparken fanların bu ortamdaki parçaları çabucak ayırıp, parça parça tekrar biraraya getirerek fantastik ve eğlenceli hibrid araçlar ya da aletler yapmaları gerekiyor.

Sadece LEGO blokları ve lisanslı olmayan LEGO mini figürlerini kullanarak, yarışmacılar bir karakter ve LEGO dünyasından bir set seçerek, kendi aksiyon sahnelerini oluşturabilecekler.

Kendi LEGO tasarımlarını yaratıp kliplerini çektikten sonra yarışmacıların video kliplerini YouTube‘a yükleyip rebrick.com yarışma sayfasında işaretlemeleri gerekiyor.

Yarışmaya katılıp ReBrick üyeleri tarafından en çok “Beğen”ilen ilk 25 video klip, içlerinde “THE Lego MOVIE”nin yönetmenleri Phil Lord ve Christopher Miller’ın da yer aldığı jüri tarafından yaratıcılık, orjinallik, tema ve uygunluk açısından değerlendirilecekler.

Büyük ödülün sahibi,
Kaliforniya Burbank’teki Warner Bros. Stüdyolarına iki kişilik VIP tur kazanacak, filmin yönetmenleri ile tanışacak ve özel LEGO hediyeleri kazanacak. Ayrıca, yarattığı tasarımın da filmin büyük çatışma sahnesinde yer alma şansı da bulunuyor.

Yarışma koşulları doğrultusunda katılımcıların en az 16 yaşında ve LEGO fan sitesi http://rebrick.com’a kayıtlı olmaları gerekiyor.

Başvurular 25 Mart 2013’ten itibaren 6 Mayıs 2013 tarihine kadar Kabul edilecek.

Videoların en az 15 en fazla 30 saniye uzunluğunda ve en az 3.2 megapixels kamera ile, 2.40:1 görüş oranına uygun hazırlanmaları gerekiyor. Ayrıca, tasarımların sadece LEGO parçalarından oluşmaları, uyarlama parça ya da bölümler içermemeleri, “ReBrick House” kurallarına ve çocuklara uygun olmaları gerekiyor.

Daha fazla bilgi ve yarışma kurallarına http://rebrick.it/Contest, sayfasından ulaşılabiliyor. Kazananlar 20 Mayıs 2013 tarihinde ilan edilecek.

“THE Lego MOVIE” 7 Şubat 2014 tarihinden itibaren tüm dünyada vizyona girecek. 3D formatında ve bilgisayar animasyonu olarak hazırlanacak macerada; sıradan, kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet adlı karakterin, yanlışlıkla dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınması konu ediliyor.

“THE LEGO MOVIE” baş karakterlerini; Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie ve Morgan Freeman seslendirecekler.

Filmi Phil Lord & Christopher Miller (“21 Jump Street,” “Cloudy with a Chance of Meatballs”) yönetiyor.

Orjinal senaryo ve hikaye Dan Hageman & Kevin Hageman ve Phil Lord & Christopher Miller tarafından LEGO oyuncaklarından yola çıkılarak yazıldı. Filmin yapımcıları iseDan Lin (“Sherlock Holmes,” “Sherlock Holmes: A Game of Shadows”) ve Roy Lee (“The Departed,” “How to Train Your Dragon”).