LEGO Türkiye Şampiyonası

Yüzyılın oyuncağı LEGO’nun kuruluşunun 75. yılı nedeniyle, geçen yıl ilk kez LEGO Dünya Şampiyonası kapsamında düzenlenen LEGO Türkiye Şampiyonası, çocuklar ve ailelerden gelen yoğun talep nedeniyle bu yıldan itibaren gelenekselleşiyor.

LEGO Türkiye Şampiyonası’nın elemeleri, Mayıs ayı boyunca yedi şehirde yapılacak. Danimarka’daki LEGOLAND’e gidebilmek için büyük final ise, Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

LEGO’nun Türkiye’deki tek yetkili distribütör firması Adore Oyuncak tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen LEGO Türkiye Şampiyonası’nda, 5-7 ve 8-9 yaş grupları yarışacak. 2 ayrı yaş grubunun 2009 LEGO şampiyonları, birer yakınlarıyla birlikte Danimarka Billund’daki LEGOLAND’de misafir edilecek ve LEGO’nun renkli dünyasını daha yakından tanıma fırsatı elde edecekler.

LEGO Türkiye şampiyonu adaylarını belirlemek üzere Mayıs ayı boyunca şampiyonaya yoğun talep olan belirli şehirlerde ön elemeler organize edilecek. Bu yıl daha fazla şehirde yapılacak ön elemelerle, daha fazla sayıda LEGO’cuya ulaşılması amaçlanıyor. Bu seçmeler sonrasında finale kalmaya hak kazanan yetenekli LEGO’cular, aileleriyle birlikte, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan büyük finale davet edilecek.

Bu yıl elemelerin yapılacağı şehirler ile alışveriş merkezleri ve katılım tarihleri, 2-3 Mayıs Antalya Shemall ve Bursa Kent Meydanı, 9-10 Mayıs Adapazarı Ada AVM ve İzmir Forum Bornava, 16-17 Mayıs Tekirdağ Tekira AVM, 23-24 Mayıs Ankara 365 AVM ve 30-31 Mayıs İstanbul Kanyon AVM olarak belirlendi. Büyük final ise 6 Haziran Cumartesi günü Palladium Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ünlü jüri karşısında büyük final Haziran’da…

Minik şampiyon adayları, Haziran ayında yapılacak finalde ise, aralarında sürpriz ünlü isimlerin de bulunduğu, alanında uzman kişilerden oluşan jüri karşısında, rengarenk LEGO parçalarıyla, belirlenen tema doğrultusunda yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergileyecekler. Final sonunda jüri, finalistler arasından her iki yaş grubunun birer şampiyonunu seçecek.

Yılda bir kez gerçekleşen bu heyecan dolu yarışmaya katılma fırsatı elde etmek için, ailelerin herhangi bir LEGO seti satın alıp, ürün fişi ile birlikte ön elemelerde Süper LEGO’cuların kaydını yaptırmaları yeterli olacak. LEGO Türkiye Şampiyonası ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.adoreoyuncak.com adresinden ulaşılabiliyor.