Mardinli Çocukların Düşlerinden Su Altı Resimleri

Yüzücü ve fotoğrafçı Ayşegül Dinçkök’ün, Mardinli çocuklarla yaptığı projenin resimleri, İstanbul Akvaryum'da açılan sergide izleyicilerle buluşuyor.

Ayşegül Dinçkök’ün objektifinden su altı dünyasını görerek resimleyen çocukların eserleri arasından seçilen 50 resim, 12 Mayıs’a kadar açık olan sergide görülebiliyor.

Resim yarışmasında başarıları tescillenen öğrenciler, Faber-Castell ve İstanbul Akvaryum destekleriyle 22 Nisan’da düzenlenen bir törenle ödüllerine kavuştu. Finale kalan eserler arasında ilk sırayı Rabia Öncel, Sözdar Ekin ve Davut Çanşi'nin eserleri aldı.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Ayşe Sözeri Cemal, Berrak Barut, Zuhal Şeker, Çağdaş Ertuna, Emine Özilhan, Ferhan İstanbullu, Gül Oğuz, Doç. Gülten İmamoğlu, İnci Aksoy, Melda Narmanlı Çimen, Dr. Nazan Ölçer, Oya Eczacıbaşı, Dr. Özlem Cankurtaran, Prof. Nurhan Atasoy, Şeyma Doğramacı, Mustafa Taviloğlu, Zeynep Fadıllıoğlu, Arhan Kayar ve Sunay Akın gibi isimler yer aldı.

Lisanslı yüzücü olan Ayşegül Dinçkök başladığı dalış sporuyla birlikte su altında gördüğü her şeyi paylaşmak için fotoğraf çekmeye başladı. İlk sualtı fotoğraf sergisi “Derin Tutku”yu Nisan 2012’de MSGSÜ Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda gerçekleştirdikten sonra aynı sergiyi Eylül ayında Mardin Müze’sine taşıdı. Mayıs ayında Van’a taşınacak serginin önümüzdeki yıllarda da Anadolu'nun değişik illerine taşınması hedefleniyor.