Maxi-Cosi en güvenli çocuk oto koltuğu seçildi

Almanya’nın en saygın kuruluşlarından Alman Tüketici Test Kurumu tarafından çok yakın zamanda yapılan testte yeni ve geliştirilmiş 22 farklı model oto güvenlik koltuğu derecelendirildi. Maxi-Cosi oto koltukları her bir yaş kategorisinde mükemmel sonuçlarla öne çıkarken, geliştirilmiş Tobi oto koltuğu ile bazı IsoFix*’li rakiplerinin dahi önüne geçip 4 yıldızlı tam notu aldı.

Bağımsız testin sonucu son derece açık; 9-18 kg grubunda (yaklaşık 9 ay ile 3,5 yaş arası) Isofixsiz (kemerle bağlanan) çocuk oto güvenlik koltukları arasında, Maxi-Cosi Tobi güvenlik testinin her bir aşamasını ikna edici bir şekilde başarı ile geçmeyi başardı. Çocuklar büyüdükçe kemer yüksekliğinin kemerleri sökmeden ayarlanabiliyor olması başlıca avantajıdır.

Alman Tüketici Test Kurumu bir oto koltuğunun kullanım ve montajının kolaylığını da derecelendirmekte. Doğru montaj kazalarda oluşabilecek yaralanmaları önlemek için hayati önem taşır. Eğer oto koltuğu, yetersiz kullanım kılavuzu veya karmaşık bir tasarım sebebiyle yanlış bir şekilde bağlanıyorsa, yeterli korumayı sağlayamayacak ve çocuğun hayatını tehlikeye atma riski taşıyacaktır.

Maxi-Cosi Tobi önden ve yandan çarpmalara karşı yapılan testlerde oldukça iyi performans gösterdi. Alman Tüketici Test Kurumu kolay bir çekme hareketi ile baş desteğinin ve kemerlerin yüksekliğininin eş zamanlı olarak ayarlanabilirliğine dikkat çekti. Bununla birlikte Maxi-Cosi Tobi oto koltuğunun kolay çıkarılan kemer sistemi ve doğru bağlantıyı net bir şekilde teyid eden göstergesi de konfor ve kullanım kolaylığı açısından iyi olarak derecelendirildi.

2009 Haziran testi yeni ve geliştirilmiş modelleri kapsıyordu. Yeni test edilen koltukların hiç biri önceki test sonuçlarını geçemedi. Maxi-Cosi oto güvenlik koltukları, IsoFix’li ve kemerle bağlanan kategorilerde her yaş gruplarında halen en iyi koltuklar olarak derecelendirilmeye devam ediyor.

Maxi-Cosi CabrioFix (0-13 kg) Easy Fix base ile girdiği güvenlik ve çarpışma testinde aldığı dereceyle bir ilk olup çığır açmış ve halen daha koruduğu bu 5 yıldızlı derecesi ile standartları yukarıya çekmişti.

Güvenlik ve kullanım kolaylığındaki eşsizliği ile PrioriFix (9-18kg.) bulunduğu yaş kategorisindeki en iyi IsoFix’li koltuk olarak aldığı 4 yıldız derecesini ise halen koruyor.

Maxi-Cosi Rodi XR (9-18 kg). Bu hafif oto güvenlik koltuğu 3 yaşından 12 yaşına kadar olan çocuklara sunduğu oturma konforu ve en uygun fiyatlı en iyi ürün olarak bu yaş kategorisinde en önde bulunduruyor.