Milli Eğitim Bakanlığı, okula devam etmeyen, eğitimini yarıda bırakmaya meyilli olan ya da bunu yapmaya zorlanan kız çocuklarını belirleyerek, yıl sonunda çocukların okula devam etmesini sağlamak için bilgilendirmeler yapacak ve anketler düzenleyecek.
Özellikle 8.sınıftan sonra, eğitimlerine devam etme olanağı bulamayan ya da aileleri tarafından bu imkanları elinden alınan kız çocuklarının okula devam etmesini sağlamak için Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Bingöl, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Van, Muş, Hakkari, Siirt ve Bitlis illeri başta olmak üzere birçok ilde çalışmalar yapılacak. Öğretmen, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan 5 bin 250 kişi, çocukların ailelerini ziyaret ederek, çocukların okula dönmesini sağlamaya çalışacak.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü projede, okula devam eden kız çocuklarının oranının artırılmasını öngören KEP I Projesi’nin ardından, ikinci aşama olan KEP II projesi, 2015 yılının Mart ayında başlatılmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, KEP II Projesi kapsamında, 13 pansiyonlu bölge okulunu yenileyerek, öğrenciler için modern ortamlar sağlamayı amaçlamış ve yemekhane, yatakhane, konferans salonu gibi alanlarda çalışmalar yapmıştı. Tüm kız çocuklarının en az lise eğitimi alabilmesi için çalışmalara devam eden bakanlık, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocukların okula devam etme oranını artırmayı hedefliyor.