2011 yılında kurulan Türkiye’nin ilk çocuk müzesi “Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi” çocuklara ilham verici ortamlar sunarak gelişimlerini destekliyor. Yaklaşık 1400 m2’lik bir alana yayılan müze ve bilim merkezinde gerçeğini aratmayan dinozor modelleri, inşaat, trafik ve su ünitesi gibi keşif alanlarının yanı sıra temel yaşam becerilerini geliştiren ve yaşam boyu öğrenme arzularını arttıracak özel parkurlar da bulunuyor.

Okul eğitimini destekleyici sergi ve programların gerçekleştirildiği “Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi”nde son yıllarda dünyada yaygın bir öğretim yaklaşımı olan “Ellerim İşliyor! (hands-on)” öğretimi de uygulanıyor. Bilim merkezi bünyesinde düzenlenen atölye çalışmalarında çocuklar; ses, ışık, kuvvet-mekanik, elektrik, astronomi, uzay, matematik ve adli tıp gibi konuları deneyler yaparak öğreniyor.

Yaz aylarında özel olarak düzenlenen Bilim Akademisi’nin de bulunduğu “Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi”nde çocukların keyif alacağı doğum günü gibi özel organizasyonlar da yapılabiliyor.

Çalışma Saatleri
Bu mekan kapanmıştır. Artık hizmet vermemektedir.

Adres
Eskişehir Yolu Armada AVM. C Blok No:13 Söğütözü

Telefon
0 (312) 240 50 00