Minecraft, Şiddet Gerekçesiyle Türkiye’de Yasaklanabilir

 Dünyada büyük ilgi gören ve Türkiye’de çocuklar tarafından en fazla oynanan oyunlar arasında yer alan Minecraft, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “sakıncalı” bulması sebebiyle Türkiye’de yasaklanabilir.

100 Milyonu Aşkın Kullanıcıya Sahip

100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Minecraft, şiddet içerdiği gerekçesiyle sakıncalı bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na göre, Minecraft video oyununun yaratıcılığı geliştiren yapılar oluşturma özelliği olmasına karşın, bu yapıların yıkılması için bazı yaratıkların öldürülmesi, şiddete teşvik ediyor.

“Siber Zorbalık Tehdidi Var”

Çocuklar için Minecraft’ın sakıncalı bulunmasına neden olan etkenlerin başında ise, çocukları sanal gerçekliğe sürüklediği iddiası yer alıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na göre, sanal hayatta canlıların acı çekmediğini düşünen çocuklar, gerçek hayatta da acımasız davranışlar sergileyebiliyor. Ayrıca çoklu oyuncu özelliğine sahip olan oyun, çocuklar için siber zorbalık unsuru oluşuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçiren Minecraft’ın yasaklanması durumunda, şiddet içeren diğer oyunlar ile ilgili de işlem yapılabilir. Dünya basınında yer alan haberlerde, Minecraft’ta yer alan karakterlerin cinsiyetsiz olmasına karşın, oyunun “kadına yönelik şiddet” ile  suçlandığı ifadelerine de yer verildi.