Minik Parmaklar Geleceği Programlamaya Devam Ediyor

“Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” etkinliğinin bu yılki etabı, 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleşecek.

Tüm dünyada “Hour of Code” olarak bilinen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” etkinliğinde, “Kod Yazma” eğitiminin yanı sıra birbirinden eğlenceli sürprizler de yer alacak. 7-12 yaş arasındaki çocuklar ebeveynleri ile birlikte ücretsiz olarak katılabileceği eğitime, katılmak isteyenlerin mutlaka www.acikakademi.com adresinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Çocuklar teknolojiyi üretecek

Teknoloji her geçen gün hayatın bir parçası haline geliyor ve özellikle çocuklar vakitlerinin büyük bir kısmını bilgisayar ve telefon başında geçiriyor. Böyle bir dijital çağda Microsoft, çocukların uygulama yazmayı öğrenerek “bilgisayarda üretimine” hedefliyor.

“Hour of Code” kapsamında, Microsoft Student Partner programında gönüllü üniversite öğrencilerinden destek alan Microsoft Türkiye, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmek, onları programcılık ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaymayı amaçlıyor. Microsoft Student Partner’ın eğitmenleri çocuklara ilk eğitimleri Microsoft Türkiye ofisinde verecek.

Kod yazmayı öğrenmek, çocukların analitik düşünme yeteneği kazanmalarına ve neden-sonuç ilişkileri kurabilmelerine de yardımcı oluyor. Microsoft Türkiye, “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” etkinliğinde çocuklara basit programlarla kendi uygulamalarını yazıp, oyunlarını geliştirebilecekleri eğitimi sunuyor.