Miniklerin satrançta büyük başarısı

Türkiye genelinde 49 şehirden ve KKTC’den 1.003 sporcunun katıldığı, 7-12 yaş aralığında 12 farklı grupta karşılaşmaların gerçekleştirildiği şampiyonada İstanbul’da yaşayan İstanbul’da Özel Koç İ.Ö.O öğrencisi Doğa Su Arda (7), Özel Çamlıca Coşkun İ.Ö. öğrencisi Emirhan Tarlabaşı (8), Özel Beykent İ.Ö.O öğrencisi Tolga Ülker (9), TED Koleji öğrencisi Çağıl Irmak Arda (10), Özel Marmara Koleji öğrencisi Bahadır Özen (11) ve Özel Kültür Koleji öğrencisi Sinem Çağla Gündoğan (11) kendi yaş kategorilerinde birincilik madalyası kazandılar.

Bu başarılara ek olarak yeterli puanı alan 11 öğrenci daha İstanbul’dan Milli Takım Havuzuna seçilme başarısı gösterdi.

İşte başarılı çocuklarımız:

Özel Beykent İ.Ö.O öğrencisi Ahmet Utku Üzümcü (7), Özel Deniz Atı İ.Ö.O. öğrencisi Başak Ünal (7), Heybeliada İ.Ö.O. öğrencisi Dilara Kaymaz (7), III. Selim İlköğretim Okulu öğrencisi Şenay Ekşi (8), Özel Beyfen İ.Ö.O. öğrencisi Ali Reşad Kekilli (9), Özel Bahçeşehir Bilfen İ.Ö.O. öğrencisi Lara Başpınar (9), Balkanlar Koleji öğrencisi Damla Özsoy (10), İstek Özel Kemal Atatürk İ.Ö.O. öğrencileri Tibet Kağan Özgür(12), Özel Merter Fatih İ.Ö.O. öğrencisi Şevval Doğan(11), Çapa Atatürk İ.Ö.O. öğrencileri Oğuz Can İçen (12) ve Ece Türkkan (12).

Türkiye satranç oynuyor

İş Bankası satranç sporunu yaygınlaştırmak ve satrancı ülkede kitlesel bir spor haline getirmek hedefiyle, 2005 yılı Aralık ayında imzalanan bir anlaşma ile Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsorluğunu üstlenmiştir.

Bankanın sponsorluğu, aynı dönemlerde gerçekleşen ve satrancın ilk ve orta öğretim müfredatında seçmeli ders olarak yer alması kararını da ülke çapında tamamlayan ve destekleyen bir girişim olmuştur. İlköğretim okullarında çocukları satranç oynamaya teşvik etmek, öğretmenlerin dikkatini bu alana çekmek, olanakları sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmak amaçlarıyla okullarda satranç sınıfları açılmaktadır. Türkiye genelindeki okullarda açılan satranç sınıflarının sayısı toplam 3.777’ye ulaşmıştır.

Türkiye İş Bankası’nın kararlı biçimde uyguladığı sosyal sorumluluk projesi sayesinde, satranç sporunun yaygınlaştırılmasında önemli aşamalar kaydedilmiştir.

İş Bankası sponsorluğunun ardından,

· Satranç oynayan sporcu sayısı 30.000’den 157.000’e,

· Okullarda satrancı seçmeli ders olarak seçen öğrenci sayısı 100.000’den 2.250.000’e,

· Uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı ise 50 altın, 27 gümüş ve 40 bronz olmak üzere toplam 117’ye ulaşmıştır.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022