Çocuk Haberleri

Mobil Öğrenme, Okan Üniversitesi’nde Masaya Yatırıldı

Türkiye ve dünyada eğitim sistemlerinin geleceğini yönlendirecek ve belirleyecek olan “Mobil Öğrenme” konusu, Okan Üniversitesi’nde düzenlenen Mobil Öğrenme Çalıştayı’nda tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, “Son günlerde dijital teknolojinin sosyal, siyasal ve ekonomik hayatımıza etkilerine yakından tanık oluyoruz” dedi.

Okan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto ise “Mobil öğrenme ve mobil pazarlama konularında ülkemizde ve dünyada büyük bir potansiyel var. Lisans, yüksek lisans ve iş gücünü destekleyici programlara yönelik mobil uygulamaların geliştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mobil Öğrenme Çalıştayı, Okan Üniversitesi, Enocta, Anadolu Üniversitesi, British Council ve Wolverhampton Üniversitesi’nin işbirliği ile Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, örgün öğretime de mobil öğrenme sistemleri ve donanımlarıyla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle mobil öğrenmeyle ilgili son dönemlerde daha dikkat çekici projelerin ortaya çıktığını belirten Karacabey, “Öğrencilerimizin mobil öğrenmeye bizden daha fazla hazır durumda olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Mobil Öğrenme konusunda dünyadaki ilk kürsüyü açan Wolverhampton Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Traxler da, mobil öğrenme projeleri kapsamında sosyal dışlanmışlık yaşayan, evsizler, marjinal gruplar ve istihdam edilemeyenlere ulaşılması gerektiğini söyledi.

Cep telefonlarının sosyal yaşamda en sık kullanılan cihazlar olduğunu belirten Traxler, “Cep telefonları öğrenciler tarafından bilgisayarlardan daha fazla taşınıyor. Eğitimler sırasında cep telefonları vasıtasıyla data toplama ve bilgi verilmesi sağlanabilir” dedi.

“Mobil Çağ” dönemi

Mobil Pazarlama Eğitim Uygulaması Proje Sorumlusu Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Özdamar Keskin, 21. yüzyılda bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişimin yüksek öğretim kurumlarının yeniden yapılanması ihtiyacını doğurduğunu söyledi.

Son 5 yılda AppStore’daki 900 bin uygulamanın 50 milyardan fazla indirildiğini belirten Keskin, “Bu rakamlar mobil cihazların ne kadar yoğun kullanıldığını ve ‘Mobil Çağa’ dönüşümü gösteriyor” diye konuştu.

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun internete mobil cihazlardan bağlandığını belirten Keskin, yaptıkları anket sonucuna göre, akademisyenlerin yüzde 74’ünün internete masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarından başlandıklarının ortaya çıktığını, mobil cihazları tercih edenlerin az olduğunu söyledi.

“Mobil Öğrenme” ile ilgili en kapsamlı çalıştay

Okan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi  Müdürü Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto ise şunları söyledi: “Biz bugün mobil öğrenmeye ilişkin olarak yöntem ve içeriğin yanısıra mobil öğrenme pazarına yönelik sorularla alanın genişlemesi , mobil öğrenmenin daha iyi anlaşılması, gerek akademik gerekse sektörel olarak etkin kullanımı için yapılacak çalışmaları değerlendireceğiz. Çalıştayın ardından bir rapor hazırlayarak mobil öğrenme konusundaki tüm çalışmalara katkı sağlayacağız.”

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir