Müzisyen Tuluyhan Uğurlu Çocuklarla Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat Günleri Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde, piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencileri ile buluştu.

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Uğurlu, çocuklara müzik hayatındaki bilgi ve birikimlerini aktardı, müzik hayatının başındaki çocuklara önemli öğütler verdi. Müzisyen, çocuklara günde ne kadar çalıştıklarını sorarak, ‘’müzik işleri çalışınca oluyor’’ tavsiyesinde bulundu.

Ünlü virtüoz, gençlere sahnede kim olursa olsun sahneye çıktıklarında selam vermeyi asla unutmamaları gerektiğini söyledi. Minik sanatçı adaylarının enstrümanlarını kurmalarına yardımcı olan Tuluyhan Uğurlu, ‘’Sanatçı, sanatçının hamalıdır’’ dedi.  Sanatçı, öğrencilerin eserleri seslendirişindeki hatalarından nota defterinin nasıl tutulması gerektiğine kadar her şeyleri ile ilgilenerek birikimlerini paylaştı.

Etkinlikte Uğurlu çocuklara çaldıkları eserlerin bestecilerini tanıyıp tanımadıklarını sordu. Konservatuvar öğrencilerinin eserler hakkındaki bilgileri Tuluyhan Uğurlu tarafından takdir edildi. Uğurlu, eserlerin sahiplerini tanımanın yanında dönemin şartlarını ve o dönemdeki diğer sanatçıları da bilmek gerektiğini söyledi. Ünlü müzisyen çocuklara çok yetenekli olduklarını belirterek, ‘’Eserlerinizi seslendirirken kendinize ufak girişler yaratabilir, hatta şimdiden kendi eserlerinizi yaratmaya çalışabilirsiniz’’ dedi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte esprileri ve sıcak yaklaşımları ile gençleri rahatlatan ünlü müzisyen, seslendirilen eserleri çok beğendiğini dile getirdi. Gençlerin kendilerini nasıl geliştirecekleri hakkında bilgiler veren Tuluyhan Uğurlu, “Sizin gibi genç yetenekler olduğunu görmek sanatımızın geleceği için kaygılanmamamızı sağlıyor’’ diye konuştu.