Uyumak; tüm vücudun dinlenme aşamasına geçip, beynin dış etkenlerden bağımsız olmasıdır. Beyin, uykuya dalıp uyanana kadar geçen sürede 5 evreden geçer. Uykuya daldıktan yaklaşım 2 saat sonra vücudumuz derin uykuya geçer. İlk 4 aşama derin uyku olarak geçer ve daha sonra vücut hafif uyku modundadır.
Bu aşamada beyinden sürekli değişim geçiren elektrikler çıkmaya başlar. Son aşamada ise, REM (rapid eye movement) olarak bilinen hızlı göz hareketleri görülür. Bu aşamada rüya görülür. Rüya görülürken, tüm vücut kasları dinlenme halindedir. Kişi bu sırada uyanık halde olduğu gibi hızlı nefes alır ve kalp atışları da hızlıdır. Günde 8 saat uyuyan birisi yaklaşık olarak toplam 1,5 saat rüya görebilir. Ancak rüya süreleri, uykuya bağlı olarak 15 veya 35 dakika arasında da değişebilir.
Rüyada insan gözü en az 16 resim algılayabilir. Bu resimlerden bazıları, beynimizde kalıcı olduğu gibi bazıları da hemen zihnimizden çıkar. Beyin, resimleri alakasız olarak birleştirir. Rüyalarımızın içeriği değişkendir ve bilinçaltı ya da o gün başımızdan geçen olaylardan etkilenmemize de bağlı olabilir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.