Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesi 1. Yılını Resim Yarışmasıyla Tamamladı

Nestlé’nin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği ve ilköğretim öğrencilerinin doğru beslenme alışkanlıkları kazanmalarına ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine katkı sunan Beslenebilirim projesi birinci yılını 10 ayrı ildeki 3. sınıf öğrencilerinin 1344 eserle katıldığı bir resim yarışmasıyla tamamladı.

Proje kapsamındaki 50 okulda 3. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Beslenebilirim Resim Yarışması’nda, Antalya Aksu İlkokulu’ndan Hayrunisa Dede birinci, Kayseri Adnan Menderes İlkokulu’ndan Büşra İnci Sevişoğlu ikinci, Ordu Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’ndan Reşat Öner de üçüncü oldu.

Nestlé, 2012 eğitim- öğretim yılında başlattığı, 9.000 öğrenciyle birlikte onların velilerine ve 200’e yakın öğretmene ulaşan Beslenebilirim projesini gelecek öğretim yılında Türkiye genelinde daha da yaygınlaştırmayı ve daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin, 70 ayrı ülkede uyguladığı küresel “Healthy Kids – Sağlıklı Çocuklar” programı kapsamında Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü  “Beslenebilirim” projesi, ilk yılını bir resim yarışmasıyla tamamladı.

Çocukların daha küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme ve sağlıklı yaşam seçimi yapmalarında bilgilendirilmelerini sağlamak için akademisyenlerin desteğiyle geliştirilen proje, 2012-2013 eğitim öğretim yılında, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Konya, Ordu ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde ve her ilde beşer okul olmak üzere toplam 50 okulda uygulandı.

Üçüncü sınıf öğrencilerinin Proje 2012 yılında  9.000 üçüncü sınıf öğrencisine ulaştı. Projeye öğrencilerin yanı sıra aileleri ve 200’e yakın öğretmen de katıldı.

Beslenebilirim Resim Yarışması Kazananları Belli Oldu

Proje kapsamındaki pilot okulların üçüncü sınıf öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenme konusunda edindikleri bilgi ve becerileri resim yoluyla ifade etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Beslenebilirim Resim Yarışması’na katılmak isteyen okullar 29 Nisan – 3 Haziran 2013 tarihleri arasında resimlerini göndererek başvuruda bulundu. 45 okuldan, toplam 1344 eserle başvuru yapıldı.

Yarışmanın şartnamesi doğrultusunda, öğrencilerin serbest teknik ve malzemeyle yaptıkları resimler, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü temsilcisi, Nestlé Türkiye temsilcisi ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Özen ‘den oluşan tarafsız ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda Antalya ili, Aksu ilçesi, Aksu İlkokulu’ndan Hayrunisa Dede isimli öğrenci birinci; Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Adnan Menderes İlkokulu’ndan Büşra İnci Sevişoğlu isimli öğrenci ikinci; Ordu ili, Merkez ilçe, Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’ndan Reşat Öner isimli öğrenci de üçüncü oldu. Yarışmaya resim gönderen bütün öğrenciler de Katılım Belgesi’yle ödüllendirildi.