Isaac Newton, 1678’de yazdığı Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (Doğa Felsefesinin Mathematik Prensipleri) adlı kitabında meşhur kanunlarını yayınlamıştır.
2. Kanun: Cisimlerin hareketini ve hızını değiştiren etki kuvvettir. Hızın değişmesi cisme ivme kazandırır, ivmenin değişmesi cismin kütlesine ve uygulanan kuvvete bağlıdır. Bir cisme uygulanan kuvvetin, cisme kazandırdığı ivmeye oranı sabittir. Bu sabit değere cismin kütlesi denir.
3. Kanun: Doğada, her etkiye karşılık eşit büyüklükte zıt yönde bir tepki kuvveti vardır.
Kuvvet: Duran bir cismi hareket ettirebilen, hareket etmekte olan bir cismi durdurabilen ya da cismin hareketinin yönünü değiştirebilen, onu döndürebilen, cismin şeklini değiştirebilen etkidir. Bu etkiler tek tek olabileceği gibi birlikte de ortaya çıkabilirler.
Hız: Bir cismin birim zamanda aldığı yola hız denir. Doğrusal yörüngede hareket eden bir cismin, herhangi bir andaki hızına ani hız denir. Toplam yer değiştirmesinin bu yer değiştirme süresine oranı ise ortalama hızı verir. Hız, vektörel bir büyüklüktür. Yönü ve büyüklüğü ile ifade edilir. Dairesel hareket (veya çembersel hareket) yörüngesi çember olan bir harekettir. Cisim sürekli bir çember çizer. Bu cisme ivme kazandıran kuvvet merkezcil kuvvet olarak adlandırılır. Bu kuvvet ivmeyle aynı yönlü, yani merkeze doğrudur.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.