Noel Baba Kostümü Fotoğrafları

Noel Baba kostümü mü arıyorsunuz? Bebekler ve çocuklar için en ilginç Noel Baba kostümlerini sizler için bir araya getirdik.

Noel Baba Nedir?

Noel Baba, Noel’de hediye getirdiği düşünülen efsanevi bir karakterdir. Beyaz saçlı, sakallı ve bıyıklı yaşlı, neşeli bir adam. Kurmuzu renkli giyinir. Geyikleriyle yola çıkar ve çocuklara hediyeler dağıtır. Noel Baba efsanesi, yüzlerce yıl geriye St. Nicholas adlı bir keşişe kadar uzanıyor. Nicholas’ın, bugünlerde Türkiye’deki Myra yakınında, Patara’da, 280’de A.D.’de doğduğuna inanılıyor. Dindarlığı ve nezaketiyle büyük beğeni toplayan St. Nicholas birçok efsanenin konusu oldu.

Noel Baba, sevimli görünüşü ve hediye dağıtmasından dolayı çocukların çok sevdiği bir karakterdir. Büyükler arasında da Noel yaklaşınca, Noel Baba’ya olan saygı ve sevgi ifadesi olarak, kukuletasını takanlara sıkça rastlanır. Noel Baba ve Çocuklar arasında özel bir bağ olduğu söylenebilir.

Noel Baba’nın Asıl Adı Nedir?

Noel Baba, tüm dünyada bilinen bir kişidir. Ren geyikleri, kızağı, hediye çuvalıyla,  göbekli, tombul yanaklı, beyaz sakallı, kırmızı giysileri ile Noel Baba tüm dünyada benimsenmiş bir karakterdir. Noel Baba’nın asıl ismi, Aziz Nikola’dır.  Noel Baba, 3.yüzyılda Antalya’da Myra’da yani, bugünkü ismi ile Demre’de dünyaya gelmiştir. Yaşamının büyük bir bölümünü Anadolu’da geçirmiştir. Anadolu’da yaptığı iyilikler ile tanınmış ve efsaneleşmiştir.

Noel Baba’nın Neden Ren Geyikleri Vardır?

Noel Baba’nın ren geyikleri olduğuna inanılır çünkü onlar, güçlü ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Kanada’da “Karibu” adı verilen ren geyiği, geyiğin kuzeyli akrabasıdır. Kutup kışına karşı dayanaklıdır. Bu nedenle Kuzey Kutbu yakınlarından geldiği kabul edilen Noel Baba’nın yanında ren geyikleri bulunduğuna rivayet edilir.

Bebekler ve Çocuklar İçin Noel Baba Kostümü

Galerideki fotoğraflardan ilham alarak çocuğunuz için Noel Baba kostümü dikebilirsiniz.