Basit tekniklerin uygulanması ile sınırsız sayıda yaratma olanağına kavuşuluyor. Çocuklar inşa ettikleri her ne olursa olsun (kule, köprü, köpek, araba vb.) bazen kendi boylarını bile geçen nesnelerin arasında dolaşabilmekten keyif alıyorlar. Bir şehir hayal edip onu meydana getirebilmek, içinde gezinip sonunda onu yıkıp yeniden yeni bir hayalin peşinden gitmek bir çocuk için inanılmaz keyifli.
Kapla dayanıklı ve sağlıklı bir malzeme. Yüzde 100 doğal, kaliteli sahil çamından, hassas biçimde kesilerek elde edilen birbirinin tıpatıp aynısı parçaların, titizlikle işlenip, kurutulup tasniflenmesi ile her bir parçada en yüksek kaliteye ulaşılıyor. Diğer yapı bloklarından farklı olarak, malzeme özelliğiyle ve tek büyüklükte oluşuyla, yapıştırıcı ya da sabitleyici kullanmadan inşa etmenin zevkini yaşatıyor.
Dil nasıl bazılarının elinde bir sanat formuna dönüşebiliyorsa Kapla da tek harfli bir alfabe gibi herkesin elinde her şey olabiliyor.
Kapla bir trend oyuncak gibi çabuk tüketilmiyor. Kapla çocuklar için geçici bir heves değil daha çok her oynayışta yeni şeyler keşfettikleri ve yaratıcılıklarını sergiledikleri kalıcı bir oyuncak. Japonya, Amerika ve pek çok Avrupa ülkesinin eğitim sisteminde kullanılan Kapla, pedagojik faydaları için olduğu kadar sadece keyifle vakit geçirttiği ve çocuklarla büyükleri birbirine bağladığı için de çok sevilmekte.
Sabitlenmeyen birbirinin tıpkısı parçaların kullanımı, çocukların üç boyutlu uzayda materyalleri organize etme yeteneğini geliştirir, el becerilerini keşfetmelerini ve keskinleştirmelerini sağlar. Oyun çocuğun geometri, fizik ve teknoloji ile ilgili temelleri anlamasına yardımcı olur. Onları sanatın, şekillerin ve hacimlerin dünyası ile tanıştırırken odaklanma ve dengenin gelişimini sağlar. Beynin sol ve sağ yarım kürelerini aynı anda çalıştırma özelliğine sahiptir. Daha büyük yaşta çocuklar karmaşık yapılar ortaya koyabilirken küçükler de ilk motor yeteneklerini kazanırlar. Yapması kadar yıkması da zevkli olan Kapla ile kalıcı olan yaratılan şeyden çok yaratma eylemidir.