Çocuk Haberleri

Öğrenci Merkezli Eğitim Stratejileri İstanbul’da Tartışıldı

Dünyanın önde gelen, ABD’nin lider online eğitim ve öğretim çözümleri şirketi Blackboard öncülüğünde 13 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen Türkiye Eğitim Yöneticileri Sempozyumu, Türk eğitim ve öğretim sistemine yön veren üst düzey kişi ve kurumları ve dünya genelinden yüksek öğretim kurumlarının temsilcilerini buluşturarak yeni nesil eğitim ve öğretim sistemlerini, Türk eğitim sisteminin ihtiyaçlarına cevap verecek ve gelişim sürecini hızlandıracak kilit adımları ve dünyadaki başarılı örnekleri gündeme taşıdı. 
 
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan Türkiye’de Açık ve Uzaktan Eğitim konusundaki mevcut tabloyu, gelişmeleri ve zorlukları anlatan bir konuşma yaptı.

İstanbul Üniversitesi’nin şu anda  17 açık öğretim  ve 7 uzaktan eğitim programının olduğunu belirten Cihan şöyle konuştu: “Açık öğretim ülkemizde yıllardır uygulanan bir eğitim metodu, uzaktan eğitim ise son on yıldır yapılıyor. Uzaktan eğitime, dijital öğretim platformuna geçiş sürecinde bir antrenman sahası olarak bakabiliriz.

Mevcut müfredatlarımız  öğrenciyi aktif duruma getirecek ve hedeflere ulaşmalarını kolaylaştıracak yöntemlere göre geliştirilmelidir. Öğrenci merkezli eğitime yönelirken öğrencinin algısını değiştirmeye, araştırmacı ve sorgulayıcı öğrenciler yaratmaya ihtiyacımız var.

Bunun için pek çok yöntem bir arada kullanılmalıdır. Neyi hedeflediğimizi net olarak belirledikten sonra uygun dijital içeriklerin konması gerekiyor. Örneğin, Fatih projesinde tabletler dağıtılıyor fakat önemli olan bu tabletlerin içerisinde neler olacağıdır.

Eski kitapları PDF formatına çevirip, dijitalleştirmekle sınırlı kaldığımızda çok fazla bir şey edemeyiz. Günümüzde öğrenciler yeni bilgiler ve yeni teknolojiler istiyorlar.

Öğrenciyi dinleyip öğrenciye yardım edecek bir sistem gerekiyor“ dedi ve ekledi: “Dünyada eğitim alanında çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’de de 2011 Şubat ayında yeni yasada eğitim ve öğretim müfredatının yapılandırılması yönünde bir madde geldi.

Müfredat temelli, kredili, mesleki yerellik gibi unsurları içeren bir tanım getirildi. Türkiye de, hızla Uzakdoğu ve ABD’deki hızlı gelişmelerin paralelinde ilerliyor.”

İstanbul’un ardından Türkiye Eğitim Yöneticileri Sempozyumu‘nun ikincisi 15 Mayıs‘ta Ankara‘da Sheraton Hotel‘de düzenlenecek. 
 

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir