Öğrenciler Expo Yarışmasında Anadolu Bitkileri Derleyecek

Expo 2016 Antalya kapsamında Türkiye genelinde “Anadolu Bitkileri Expo”da konulu yarışma düzenlenecek. Öğrenciler yörelerindeki bitkileri tanıtarak yarışmaya katılacak.

Expo 2016 Antalya Ajansı ve Özel Bilfen Liseleri işbirliğinde, “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” sloganıyla etnobotanik yarışma düzenlenecek. Yarışma, Türkiye genelindeki tüm liseleri kapsıyor. Öğrenciler, bitkileri Anadolu coğrafyasından derleyecek ve eski kuşakların tecrübelerinden yararlanabilecek.

Kırsal kesimde yaşayan insanlarda, sahip oldukları biyolojik değerlerin önemli olduğu, bu değerlerin korunması ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiği konularında farkındalık yaratmanın amaçlandığı yarışmada, öğrencilerin yörelerine dair farkındalığının artırılmasını da hedefliyor.

Lise 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada derlenen bilgi ve kurutulmuş koleksiyonların yanı sıra, bitki ve bitkilerin yetiştiği alanları fotoğraflarının da olması gerekiyor. Bir koleksiyonda en fazla 20 çeşit bitki olabilecek. Her okul yalnız bir projeyle katılabilecek. Proje 1 ya da 2 öğrenci tarafından hazırlanacak. Biyoloji öğretmenleri projeye danışmanlık yapacak. Okullar yarışmaya bulundukları yörenin bitkileriyle katılabilecek.

Başvurular 15 Mart’ta başlayıp 6 Nisan‘da sonlanacak. Proje teslim tarihi 3-10 Ekim 2015. Dereceye girenler Aralık ayında açıklanacak. 2016 yılının Şubat-Mart aylarında ödüller verilecek.

Birinciye 6.000 TL

İkinciye 4.000 TL

Üçüncüye 3.000 TL

Danışman öğretmenlere de dizüstü bilgisayar hediye edilecek.