“Öğrencilerin Desteklendiğini Hissetmesi Şart”

Çocukların karne heyecanı yaklaşırken, TEOG sonuçlarının açıklanmasına da kısa bir süre kaldı. 8 Haziran Pazartesi günü açıklanacak olan TEOG sonuçları için ebeveynlere uyarıda bulunan ERA Koleji PDR Bölüm Başkanı Gülçin Aşkın Çetin, çocukların her koşulda desteklendiğini hissetmeleri TEOG sonuçlarından daha önemli, dedi.

“Lise Tercihlerinin Önemi Büyük”

 

8.sınıf öğrencileri için önemli olan TEOG sınavı sonucunda, öğrenciler lise tercihlerini yapacaklar. Öğrenciler tarafından olduğu gibi, ebeveynler tarafından da merakla beklenen sonuçların her durumda anlayışla karşılanması ve çocukların desteklenmeye devam edilmesi gerekiyor.

“Öğrencilerin Stres Altında Tutulmaması Gerekiyor”

Öğrencileri strese sokmak yerine rahatlatmak ve özgüvenlerini artırmak için motive edici konuşmaların önemli olduğunu söyleyen Gülçin Aşkın Çetin, gelen sonuçlara göre akılcı tercihlerin yapılması gerektiğini ancak bu süreçte de öğrenci isteklerine önem verilmesi gerektiğini aktardı.

“Lise Tercihlerinde Öğretmenlerin Etkisi Büyük”

Lise tercihi yaparken, çocukların isteklerine önem verilmesi gerekitğini söyleyen Gülçin Aşkın Çetin, bu süreçte ebeveynlerin ve öğretmenlerin de önemli bir yeri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin doğru yönlendirmesi sonucunda öğrencilerin daha doğru tercihler yapabileceğinine dikkat çeken Çetin, öğrencilerin ne durumda olursa olsun desteklenmeleri gerektiğini anlattı. Öğretmen yönlendirmelerinin önemli bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Çetin, ne yapmak istediğini bilen ve idealleri belirlemiş olan çocukların başka bir alana zorlanmaması gerektiğini de vurguladı.

8 Haziran 2015 Pazartesi günü açıklanacak olan TEOG sonuçlarının ardından, lise tercihleri için heyecan başlayacak.