Öğretmenler, MEB Bünyesindeki EBA için İçerik Üretecek

Eğitim haberleri, interaktif uygulamalar, e-kitap, video, ses, görsel ve tartışma platformu gibi farklı içerikler barındıran Eğitim Bilişim Ağı (EBA) için öğretmenler içerik üretecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamada, EBA’nın ikinci versiyonu ile etkileşimli bir alan oluşturulduğu ve öğretmenlerin üretici olarak EBA’ya katkıda bulunacağı belirtildi.

EBA İkinci Versiyona Geçti

Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen Yeni Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantısında konuşma yapan Avcı, projenin deneme sürecinde başlatıldığını ve şu an ikinci versiyona geçildiğini vurguladı. Avcı şöyle devam etti: “Projenin başlangıç girişi 212 bin idi. Şu an bu rakam, 8 milyona ulaştı. Projeyle ilgili rakamlar her an değişiyor. Özellikle EBA’nın ikinci versiyonunda etkili bir alan oluşturuldu.”

Öğretmenler için 13 Stüdyo Kurulacak

Bakan Avcı, öğretmenlerin kendi derslerini amatör kameraya alarak EBA’ya yüklediklerini söyleyerek, öğretmenler için daha profesyonel bir alan yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Buna göre, 12 merkezde, 13 stüdyo kurulacağını söyleyen Avcı, öğretmenlerin profesyonel koşullarda üretim yapmasının teşvik edileceğini vurguladı. Öğretmenler açılan stüdyolarda, profesyonel içerik oluşturma teknikleri hakkında bilgi alacak.

Nabi Avcı’nın açıklamasında; öğretmenlerin eğitim alacağı stüdyoların ne zaman kurulacağı ve öğretmenlerin hangi zamanlarda eğitim alabileceği gibi noktalar hakkında detaylı bilgi verilmedi.