Okula Devam Edemeyen Öğrenciler için Evde Eğitim Hizmeti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özründen dolayı eğitimine devam edemeyen öğrenciler için verdiği “evde eğitim” hizmetinden, şu ana kadar 5 bin çocuk yararlandı.

20 bin Öğrenci Yararlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; cam hastalığı, kas hatalığı, lösemi, yatağa bağımlı hastalıklar gibi özürlerden dolayı okula devam edemeyen 20 bine yakın öğrenci, “evde eğitim” desteği aldı.

2007-2008 eğitim öğretim yılında başlatılan “evde eğitim” hizmetinden yararlanan öğrencilerin sayısı ise giderek artıyor. Uygulamanın yürürlüğe girdiği dönemde 176 öğrenci evde eğitim alırken, 2014-2015 yılında bu hizmetten 5 binden fazla öğrenci yararlandı.

Çocukların Eğitimden Uzaklaşmasını Engellemek Hedefleniyor

Özel Eğitim Gerektiren Bireyler için Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi’ne göre, 6 aydan uzun süre evden çıkması mümkün olmayan öğrenciler için verilen evde eğitim desteğinde, öğretmenler ev ev gezerek ders veriyor.

Çocukların eğitime erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen projeden yararlanabilmek için tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ile rehberlik araştırma merkezlerine (RAM) başvuru yapılması gerekiyor. İl eğitim müdürlükleri yapılan başvuruları değerlendirerek, öğrencinin “evde eğitim” hizmeti alıp alamayacağına karar veriyor.

Türkiye genelinde yürürlükte olan “evde eğitim” desteğinden yararlanan öğrenci sayısının 2015-2016 yılında da artış göstermesi bekleniyor.