Pepee Dergisi, Otizmli Çocuklara Kucak Açıyor

Pepee dergisi, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak belirlenen Nisan ayında yayımlanan sayısında otizm hakkında doğru ve yanlış bilinenlere yer vererek; otizmli çocuklar ve diğer çocuklar arasındaki engelleri kaldırmayı hedefliyor.

Dergide görev alan Uzman Psikolog Bengi Keskin, otizmli çocukların diğer çocuklarla birlikte sosyal hayatta var olmalarının ve eğitim görmelerinin önemini vurgulayarak, en büyük sorunlardan birinin toplumun otizm hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasından dolayı ortaya çıkan önyargılar olduğunu belirtiyor.

Keskin, dergide bu konuyu neden işlediklerini şu sözlerle anlatıyor:

“Ülkemiz dahil tüm dünyaca kabul edilen ve yürütülen Kaynaştırma Eğitimi’yle, otizmli çocukların sağlıklı çocuklarla birlikte eğitim görmesi hukuki bir hak haline gelmiş durumda. Ancak, otizmle ilgili farkındalık kazanmamış ve doğru bilgilere sahip olmayan bazı anne-babaların ve eğitmenlerin yaklaşımları, otizmli çocukların bu eğitimden faydalanmasını engelleyebiliyor. Zaman zaman otizmli çocukların, diğer velilerin tepkisi gerekçe gösterilerek, eğitim kurumlarına kabul edilmemesi ile karşılaşıyoruz.

Otizm hakkındaki bilinçsizlik, ne yazık ki sağlıklı çocukların ailelerinin, evlatlarını korumak kaygısıyla otizmli ve engelli çocukları kendi çocuklarından uzak tutmalarına kadar varabiliyor. Bu nedenle, biz Pepee dergisi olarak; otizmli ve engelli çocukların toplum dışına itilmemesi, okulda, kreşte, parkta yalnız bırakılmaması için, tüm ailelere sesimizi duyurmak çabasındayız. Bu nedenle, Dünya Otizm Farkındalık Ayı’na denk gelen sayımızda konuyu irdelemeye, esas soruna dikkat çekmeye çalıştık.”

Annelere özel bölümünde otizmle ilgili bilgi eksikliğini gidermeyi hedefleyen eğlenceli ve öğretici Pepee dergisi; çocuklara özel bölümde yer alan Pepee’li resim çerçevesi, çıkartmalar, yalnız başına ya da anne-babayla oynanacak oyunlarla zengin içeriğe sahip bir sayı sunuyor.