23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Rahmi M. Koç Müzesi’nde birbirinden renkli aktivitelerle şenliğe dönüşüyor. Girişte çocukları karşılayan atlıkarınca göz dolduracak. Avrupa Birliği projesi olan Borusan Çocuk Korosu ve Finlandiya Palmgren Konservatuarı Çocuk Korosu’nun gösterileri günü müzikle dolduracak. Çocuklar ayrıca Fenerbahçe Vapuru’nun Kaptan Köşkü’nü ziyaret ederek kaptan olabilecek.
Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları her zaman sevdikleri renkli bir atmosferde ağırlayacak. Büyük küçük herkesin ilgisini çeken ve girişte yer alan atlıkarınca tüm gün boyunca neşe saçacak. Çocuklar Keşif Küresi’nde de doyasıya belgesel ve animasyonlar izleyebilecek. Koroların söylediği çocuk şarkıları bahçeyi doldururken, çocuklar kaptan olma hayallerini Fenerbahçe Vapuru’nda gerçekleştirme fırsatı bulacak.
AB Projesi ile çocuk koroları şarkılar söyleyecek
Avrupa Birliği’nin âİstanbul-Pori Müzik Ağı’ projesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde hayat buluyor. 23 Nisan için bir araya gelen Türkiye ve Finlandiya çocuk koroları birbirinden güzel çocuk şarkıları söyleyecek. Şef Gülsen Yavuzkal yönetimindeki Borusan Çocuk Korosu ve şef Tarja Helena Viita-aho yönetiminde, Bianca Morales’in solist olduğu Finlandiya Palmgren Konservatuarı Çocuk Korosu öğleden sonra izlenebilecek.
Fenerbahçe Vapuru Kaptanı olma imkânı !
Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmekte olan Fenerbahçe Vapuru’nu uzun yıllar görev yapan kaptanı ile kaptan köşkünü gezebilecek olan çocuklar aynı zamanda 23 Nisan’a özel vapurun kaptanı olma şansını da yakalabilecekler.
Fenerbahçe Vapuru’nun Kaptanı Fenerbahçe Vapuru ve meslek hakkında bilgi verirken, aksesuarlarını bu süre için devrettiği ve kaptan yaptığı çocukla fotoğraf da çektirebilecek.
Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11.250 m2’lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş; binanın restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmıştır. Aralık 1994’de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç’in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001’de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak âHadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker 1962 AEC RoutemasterâLondra ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat Restaurant’ta yemek yiyebilir. Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim – 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan – 30 Eylül) 10:00-20:00.
Müzeye giriş yetişkin için 12,5 TL, öğrenci için ise 6 TL’dır.