Rol Model Öğretmenler Programı başvuruları devam ediyor. YGA ve Yapı Kredi işbirliğiyle başlatılan program dezavantajlı bölgelerdeki öğretmenlere ulaşmayı hedefliyor.
Rol Model Öğretmen Programı, YGA & Yapı Kred iş birliği ile Anadolu’ya Bilim Göçü projesi kapsamında 2020 yılı Ocak ayında başlamıştır.
Program hedef kitlesinde, Anadolu’nun dezavantajlı bölgelerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden, çevrelerindeki sorunların farkında olan, bu sorunları çözmek için inisyatif alan öğretmenler yer almaktadır.
Program hedef, 3 yılda 5000 öğretmen, 1.5 milyon öğrenciye ulaşmaktır.
Program içeriği, öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda, onlardan alınan iç görülerle tasarlanmıştır. Öğretmenlerin iç görülerine bakıldığında öne çıkan 2 paylaşım vardır:
İç görüler ele alındığında Rol Model Öğretmen Programı’nın hayata geçirilmesinde 3 temel çıktı hedeflenmektedir:
Rol Model Öğretmenler Programı başvuru için tıklayınız.
YGA, Türkiye’de kurulan kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir. Bu gençler hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı inovasyonlar üretirken geliştirirler. Dünya çapında bir ilke imza attıkları girişimler ile, sosyal sorunlara teknoloji temelli köklü çözümler üretirler.
YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçilir. YGA liderlik programında bilim insanı, akademisyen ve üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Raube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından girişimcilik üzerine eğitimler alırlar.
Aynı zamanda, YGA’nın çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı Bilim Seferberliği projesinde ve sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışırlar. Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil; Harvard, MIT, Columbia, Brown, Berkeley, London Business School, Münih Teknik, Turin Politeknik gibi üniversiteler ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında, bu üniversitelerden gelen öğrenciler de YGA projelerinde görev alır.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.