Yediğiniz besinlere dikkat ederek, spor yaparak, hastalandığınızda gerekli müdahaleyi zamanında yaparak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Sağlık sorunlarını ortaya çıkmadan fark etmek, iyi ve uzun yaşamak açısından önemli bir stratejidir. Düzenli genel sağlık kontrolü yaptırılmalıdır. Yaşa, sağlık geçmişine ve doktor tavsiyesine göre düzenli aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmak önemlidir.
Bütün bebekler ve çocuklar difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, grip, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, suçiçeği ve Hepatit B gibi hastalıklara karşı aşılanmalıdır. Çocuk sahibi olmayı planlayan kadınlar hamilelik öncesinde aşılarını gözden geçirmelidir. Yaşı 65’i geçen ya da kronik bir hastalığı olanların grip ve zatüriye aşısı olması gerekir. Yurtdışı seyahatine çıkanlar ülkelerinden ayrılmadan önce gerekli bütün aşıları olmalıdır.
Sağlıklı bir beslenme hem hastalığı önler, hem de baş gösteren hastalığın iyileşmesini hızlandırır. Aldığınız gıdaların besleyici maddeler içermesine dikkat edin. Kemiklerinizin gelişmesi, sağlığınızı korumanız için her gıdadan yeter miktarda yemeğe özen gösterin.
Günde yaklaşık altı – sekiz bardak su içmeye çalışın. Yağ ve kolesterole dikkat edin. Tereyağı gibi doymuş yağlar yerine, mısır, soya veya ayçiçeği gibi doymamış yağlar kullanmaya özen gösterin.
Egzersiz yapmak sağlıklı yaşam için şarttır. Yapılan egzersizin faydalar saymakla bitmez. Kasları dirileştirip kuvvetlendirir, dayanıklılığı artırır, kalbi güçlendirir, dolaşımı iyileştirir, tansiyonu düşürür, sindirimi kolaylaştırır, fazla kalorileri yakar, uykuyu düzenler, hastalıklara karşı direnci artırır ve hastalıkları atlatma yeteneğini güçlendirir. Fiziksel yararlarının yanı sıra egzersiz ruh halini iyileştirir, stresi atar ve zihinsel uyanıklığı artırır.
Sağlığı korumanın önemli bir yolu da çevreyi temiz tutmaktan geçer. Yerlere çöp atmamaya, çevrede sinek, sivrisinek gibi zararlı böceklerin üremesini kolaylaştıracak ortam yaratmamaya dikkat etmelisiniz. Bedeninizin temizliği, kullandığınız eşyaların temizliği, yaşadığınız yerin temizliği gibi ayrıntılarla bir bütün oluşturur.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.