Sakıp Sabancı Müzesi’nde Çocuklar için Yeni Atölye Çalışmaları

Emirgan'da yer alan Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yaşayan en önemli çağdaş sanatçılardan Anish Kapoor'un sergisine paralel olarak çocuklar için bir dizi atölye programı hazırladı.

Sanatçının taş eserlerine odaklanan  "Anish Kapoor İstanbul'da" sergisi, 10 Eylül 2013 – 5 Ocak 2014 tarihleri arasında SSM’de ziyaret edilebilecek.

Sergi, çocukları yaşayan en önemli çağdaş sanatçılardan Anish Kapoor'la tanıştırırken onun sanat felsefesini de anlamalarını sağlayacak deneysel ortamlar hazırlayacak.

Çocuklar, soyut figür ve hafif algısı yaratan ağır obje kavramlarını eğlenceli oyunlarla öğrenecek ve Anish Kapoor'un kullandığı pigment, balmumu, mermer gibi malzemelere yakından bakacaklar. Eser ve izleyici arasındaki eğlenceli, şaşırtıcı, düşündürücü diyalogları hayal edecekleri bir sergi turuna katılacaklar.

Süreç Stüdyosu ismi verilen atölye ortamında özel deneyimler yaşayacak, bir eser ortaya çıkana dek geçen düşünsel sürecin farkına varacaklar. 

Sakıp Sabancı Müzesi Eylül 2013 Çocuk Atölyeleri

Taş Ağır Mıdır?

Anish Kapoor'ın eserlerinde yaratmaya çalıştığı ağır, hafif, boşluklu ve soyut olma algılarını çocukların da duyumsamalarını sağlayacak üç boyutlu çalışmalar yapılacak.

Tarih ve Seans:

Hafta içi Pazartesi günü hariç, 10.00 ile 15.00 saatleri arasında.

Dünya Bu Eser için Çok Küçük

Çocuklar, onlar için hazırlanmış beyaz bir galeri, kamusal alan ve doğa maketleri için soyut biçimler tasarlayacaklar. Küçük büyük algısı, objenin mekânı var etmesi, soyut figür gibi kavramları tartışacaklar. Küçültülmüş dünya içine büyük eserler yapıp yerleştirecekler.

5-6 Yaş / Hafta sonu

Tarih ve Seans:
21 Eylül 11.00 ve 14.00
22 Eylül 14.00
29 Eylül 11.00

Malzemem, Ben ve Tesadüfler

Çocuklar, Süreç Stüdyosu olarak tasarlanan atölyede Anish Kapoor'un sıklıkla kullandığı pigment, balmumu gibi materyalleri kullanarak bir sanat laboratuarı deneyimi yaşayacaklar. Bir eserin ortaya çıkmasını, kendi kararlarının dışında nelerin etkilediğini yaşayarak fark edecekler.

7-8 Yaş / Hafta sonu

Tarih ve Seans:
14 Eylül 14.00
15 Eylül 14.00
22 Eylül 11.00
29 Eylül 14.00

Asistanım Bilgisayar

Bu çalışmada çocuklar bilgisayar kullanarak tasarladıkları biçimleri, seçecekleri materyaller ile üç boyutlu hale getirecekler.

9-12 Yaş / Hafta sonu
Tarih ve Seans:
14 Eylül 11.00
15 Eylül 11.00

Ücretsiz olarak gerçekleşen çocuk eğitim programlarına kayıt için http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/rezervasyon adresinden kayıt yaptırabilir, 0 (216 ) 550 97 62 no'lu telefondan ya da ssmegitim@sabanciuniv.edu adresine elektronik posta göndererek bilgi alabilirsiniz.