“Savaş ve Çocuklar” Temalı Öykü Yarışması Yazarları Bekliyor

Toplumcu şiirin önemli şairlerinden Adnan Yücel anısına düzenlenen Şiir ve Çocuk Öykücülüğü Yarışması’nın bu yıl ki teması, “Savaş ve Çocuklar” olarak belirlendi.

Yarışma, Yücel’in anısına 31 Mayıs – 2Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen 2. Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında hayata geçirildi.

Şiir kitabı, şiir ve çocuk öykücülüğü dallarında yapılacak yarışmaya son başvuru tarihi 1 Nisan 2013 olarak belirlendi.

Çocuk öykücülüğü dalında, kitap yayınlamamış genç yazarlar en az 3 öyküyle yarışmaya katılabiliyor. Yarışmada dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanacak. Her dalda kazanan üç şair ve yazara Adnan Yücel Kitap seti armağan edilecek.

Yarışmanın Seçici Kurulu’nda şiir dalında Gülsüm Cengi, Sennur Sezer, Aba Müslim Çelik, Evren Barış Yavuz; öykü dalında Adnan Özyalçıner, Medine Sivri, Atilla Keskin, Şaban Akbaba, Aysel Korkut, İdris Yiğit yer alıyor.

1953 – 2002 yılları arasında yaşayan ve öğretmenlik ve öğretim görevlisi olarak çalışırken şiir yazmayı sürdüren Adnan Yücel’in, bugüne kadar birçok şiir kitabı yayınlandı. Yarışma Yücel’in şiirini genç kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç şair ve yazarları da yazmaya özendirerek, yazının yeni yapıtlar kazanmasını sağlamayı amaçlıyor.

Yarışmaya şartnamesi için tıklayınız.