Şeker Bayramı

Bayramlar, herkes için ama öncelikle siz çocuklar için büyük neşe ve sevincin bir arada olduğu günlerdir. Hele de yaşıtlarınız ile bir araya geldiğinizde oyuna doyamazsınız!

Puki ve arkadaşları bayramda sizler için oyunlar, eve gelen misafirlere bayram şekerini tutmak için şekerlik, bayram neşesini paylaşmanız için tebrik kartları yaptı. Bir de annenizin sizler için hazırlayacağı Anam Babam Kurabiyesi ve Reçelli Bisküvi gibi enfes tarifler hazırladı.

Şeker Bayramı Oyunları

Giyin, çıkar! İşte zafer budur! (4 yaş ve üzeri)

İçinde etekler, gömlekler, şapkalar, eldivenler ve takılar bulunan iki çanta hazırlayalım. Her takımın ilk yarışmacısı çantadaki tüm giysileri giysin, tüm takıları taksın, kemerleri sıkı sıkı bağlasın. Sonra tekrar giyindiğimiz ve takındığımız her şeyi çıkarıp çantaya koyalım. Şimdi sıra aynı takımda bulunan arkadaşımızda! Biraz çabuk olalım ki diğer takımı geçelim. Bu işlemi ilk bitiren takım, oyunun galibidir.

Dedektifler iş başına! (6 yaş ve üzeri)

Bu oyunda bir şey bulunması söz konusudur. Aranacak şeyin ipuçlarını, diğer arkadaşımız hazırlar ve biz aramaya başlarız. Örnek: Arkadaşımız ‘Tatta’nın odasına git’ yazan ilk ipucunu bulur ve odaya gittiğinde ikinci ipucunu bulur. Odaya gittiğinde, “Tatta’nın çalışma masasına bak” şeklinde bir not bulur. Böylece bu yönergeler sonunda aranılan şeye ulaşılır.

Yumurta taşımak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!(7 yaş ve üzeri)

İki gruba ayrılalım. Ağzımızda bir kaşık ve kaşığın üzerinde haşlanmış bir yumurta ile yaklaşık 15 adım ötedeki çizgiye gidip geri gelelim. Yumurta kaşığını sırada bekleyen arkadaşımıza verelim. Yumurtayı düşürmeden oyunu bitiren ilk takım oyunu kazanır!

Küçük kehanetçiler! ( 8- 12 yaş aralığı)

Annemizden bir çarşaf isteyelim. Bu çarşaf ile bir çadır kuralım. Aramızdan bir falcı seçelim. Seçtiğimiz falcı, çadırın içinde beklesin ve arkadaşlarımız teker teker bu falcının yanına girsin. Arkadaşlarımıza onları mutlu edecek neşelendirecek yönde öngörülerde bulunalım.