Siemens Ev Aletleri üst düzeyde elektrik ve su tasarrufu sağlayan ürünlerinin yanı sıra, çevreci kimliğini güçlendiren projelerine bir yenisini ekledi.
Siemens Ev Aletleri ve Şişli Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Küçük Bahçıvanlar” projesi, İstanbul’da yedi pilot okulda başladı. Projede öğrenciler ilk bahçıvanlık deneyimlerini kendi okullarının bahçesinde çeşitli sebzeler, çiçekler ve ağaçlar yetiştirerek yaşadı. Çocukların doğa ile kurdukları ilişkinin güçlendirilmesinin amaçlandığı projenin önümüzdeki yıllarda kapsamı daha da genişletilerek sürdürülmesi planlanıyor.
Siemens Ev Aletleri, “Ne kadar ihtiyaç, o kadar tüketim” felsefesine dayanan ecoPlus yaklaşımı ile enerji tasarrufu konusunda öncü ürünler sunmanın yanı sıra, doğal kaynakların korunmasına ve sürdürülebilirliğe destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği projelere “Küçük Bahçıvanlar” ile devam ediyor. İlköğretim öğrencilerinin kendi okullarında yaşayacakları bahçıvanlık deneyimi ile daha güçlü bir doğa ve çevre bilinci kazanmalarının amaçlandığı Küçük Bahçıvanlar projesi Siemens Ev Aletleri ve Şişli Belediyesi işbirliği ile İstanbul’daki yedi pilot okulda hayata geçti.
Siemens Ev Aletleri ve Şişli Belediyesi işbirliği ile İstanbul’da yedi pilot okulda hayata geçirilen Küçük Bahçıvanlar projesi çerçevesinde, bahçıvanlık deneyimi ile öğrencilerin doğa ve çevre bilincinin daha da güçlendirilmesi amaçlandı. Proje, Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya, 7 okuldan projede yer alan çocuklar ve öğretmenlerinin yer alacağı etkinlikle tanıtıldı.
Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya doğanın ve çevrenin korunmasına destek olmak için yürüttükleri çalışmalarda çocukların özel bir yeri olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Tüm dünyada inovasyonla özdeşleşen, yeni teknolojiler geliştirmekteki liderliğinin yanı sıra, bilginin gerek çevreye, gerekse günlük yaşam standartlarına katkıya dönüşmesini ifade eden bir markaya sahibiz. Siemens markasının kurucusu Werner von Siemens’in öncülük ettiği çevreci kurumsal kimliğimiz 1847 yılından geleceğe yenilikçi ürünlerimiz ve projelerimizle taşınıyor. Sürdürülebilirliğe destek olmak için gerçekleştirdiğimiz projelere Küçük Bahçıvanlar ile bir yenisini ekliyoruz. Çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşmasını sağlayarak, geleceğimiz için daha görülebilir etkiler yaratabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle projelerimizde çocukların özel ve önemli bir yeri var. Küçük Bahçıvanlar projesinde çocuklar kendi bahçıvanlık deneyimleri sayesinde doğa ile daha güçlü bağlar kurabilecekler. Yedi okulda başlayan projemizi daha uzun yıllar, daha fazla okulda sürdürmeyi hedefliyoruz.”
Küçük bahçıvanlar iş başınaâ¦
“Küçük Bahçıvanlar” projesi ilk etapta İstanbul’da yedi pilot okulda hayata geçirildi. Proje kapsamında belirlenen her okuldan 10 gönüllü küçük bahçıvan, kendi okullarındaki 12 metrekarelik alanda, bir eğitmen eşliğinde kendi bahçelerini kurdu. Çocuklar, kendilerine ayrılan bu alana meyve ağacı dikti, sebze, meyve ve mevsim çiçekleri yetiştirdi. Bahçelerin bakımını da küçük bahçıvanlar yaptı.
Küçük Bahçıvanlar, sürdürülebilir bir proje olma özelliği taşıyor. Projenin önümüzdeki yıllarda daha fazla okulu ve öğrenciyi içine alacak şekilde sürdürülmesi planlanıyor.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.