Çocuk Bilim

Sincap Hakkında Bilgi – Hayvanlar Hakkında İlginç Bilgiler

Merhaba ben sincap. Hemen her iklimde yaşayabilirim. Tüylerimin rengi de yaşadığım yere göre; sarı, kahverengi ya da siyah olabilir. Uzun bir kuyruğum ve kuyruğumda bulunan uzun tüylerim vardır. Bu beni soğuk havalardan korur. Birçok hayvan gibi benim de biricik yuvam ağaçlardır. Vaktimin çocuğunu da evimde geçiririm. Yeşillik yemeyi çok sevdiğimden, ağaçlar her ihtiyacımı karşılayabilir.

Sincaplar Nerede Yaşar?

sincaplar-nerede-yasar

İşte benim evim!

İzlanda gibi soğuk yerler dışında her alanda yaşayabilirim. Bana Japonya’da da rastlayabilirsin, Kanada’da da. Ağaçların üzerinde ağaçkakanların açtıkları deliklerde kolayca yuva yapabilirim. Yuvamın rahat olması da benim için önemlidir. Bu nedenle etraftan topladığım yosun ve otlarla yuvamı kaplar ve rahat bir yer haline getiririm.

Sincaplar Nasıl Beslenir?

Tohumlara ve Fındıklara Bayılırız

Tohumlara ve Fındıklara Bayılırız

Tohum, kozalak, meşe palamutu, ceviz, badem, mantar gibi aklına gelebilecek birçok besin benim için lezzetli bir öğün oluşturur. Bunun dışında protein almak için salyangoz ve böcekleri de tüketebilirim. Tüm hayvanlar gibi ben de doğayı çok severim. Bu nedenle, daha sonra yemek için toprağın altına sakladığım bazı tohumları orada unutur ve bu şekilde ağaçların yeşermesine ortam hazırlarım.

Sincaplar Nasıl Çoğalır?

Bir Kedi Dostum ve Ben

Kedi Dostum Atik ve Ben

Biz kedi, köpek, insan gibi memeli hayvanlar içerisinde yer aldığımızdan yumurta ile değil, doğurarak çoğalırız.  Yılda bir ya da iki defa 5-6 tane yavrumuz olur. Bazı türlerimizde bu sayı daha fazla olur, bazılarında ise daha az. Benim geçen yıl 12 tane yavrum olmuştu. Yavrularımızı güvende tutabilmek için, yiyecek arama giderken yuvamızın ağzını kapatırız. Böylece yavrularımız, tehlikelerden korunmuş olur. Ortalama olarak 7-8 yıl yaşarız.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir