SSM, çocukları, matematik, arkeoloji ve tasarımın dünyasına çağırıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM), eğitim sponsoru Akbank’ın desteğiyle çocuklar için özel olarak tasarladığı Yaz Okulu devam ediyor. Matematik, arkeoloji ve tasarım konulu atölyeler; “Bahçede Saklanmış Matematik”, “Geçmişi Kazıyorum” ve “Atıktı Eser Oldu” isimleriyle gerçekleştiriliyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşan ve katılımın 15 öğrenciyle sınırlı tutulduğu atölyeler, 25 Ağustos tarihine kadar sürecek.

Atölyelere birlikte katılacak kardeşlerden birine %25 indirim uygulanan yaz okuluna kayıt ve ödeme, SSM’nin yenilenen web sitesi http://muze.sabanciuniv.edu üzerinden yapılabiliyor. Ayrıntılı bilgilere, (0212) 277 22 00 / 134-137 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Bahçede Saklanmış Matematik (Eğlenceli Matematik Atölyesi)
3 – 24 Ağustos tarihleri arasında her çarşamba gerçekleştirilecek atölyede, çocuklar, bahçedeki heykel ve bitkilerle “geometri”, “simetri” ve “örüntü” başlıklarında zevkli çalışmalar yapıyor. Programa katılan çocuklar, uzun bir bahçe gezisinin ardından “Pratik Matematik” ekibiyle birlikte konuyu pekiştiren oyunlar oynuyor. Katılım ücretinin 50 TL olduğu atölyeler, 7-8 yaş grubu için 10:00-12:30, 9-11 yaş grubu için 14:00-16:30 saatleri arasında düzenleniyor.

Geçmişi Kazıyorum (Arkeoloji Atölyesi)
2 – 23 Ağustos tarihleri arasında her salı gerçekleştirilecek atölye programında, çocuklar, arkeolog Sümran Can ile arkeolojiyi tanıyor, müze bahçesindeki kazı alanında gerçek bir kazı deneyimi yaşıyor. Toprak altındaki kültür varlığımızı korumayı öğrenen öğrenciler, bir arkeolog gözüyle sergiyi gezerek eserleri değerlendiriyor. 1 günlük ücreti öğle yemeği dahil 75 TL olan atölyeye, 7-10 yaş grubu çocuklar, 11:00-16:30 saatleri arasında katılabiliyor.

Atıktı Eser Oldu (Tasarım Atölyesi)
4 – 25 Ağustos tarihleri arasında her perşembe düzenlenecek atölyede, çocuklar, yeni çağın mesleği tasarımcılığı tanıyor. Tasarım sanatçısı Alptekin Yüksel tarafından gerçekleştirilecek atölyede, geri dönüşüm kavramını öğrenen çocuklar, atıkları değerlendiriyor. Bu kapsamda, hayal güçlerini kullanarak kağıt, karton, tahta, plastik atıklardan 3 boyutlu objeler, farklı işlevleri olan yeni eşyalar, tasarım panoları yaratıyor. SSM, tasarımların bazılarını “Genç Gift Shop”ta satışa sunarak, elde edilen geliri bir sosyal sorumluluk projesine bağışlamayı planlıyor. 1 günlük ücreti öğle yemeği dahil 75 TL olan atölyeye, 7-10 yaş grubu çocuklar, 11:00 – 16:30 saatleri arasında katılabiliyor.

 

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022