Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl da birbirinden ilginç filmlerle, 20-22 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul Kadir Has Üniversitesi ve Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi ile 20 ve 22 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’’nde seyirciyle buluşacak.

İçinde yaratıcılık ve çözüm barındıran birbirinden etkileyici 20 belgesel ücretsiz olarak gösterilecek. Belgeseller ve konuşmacılar, ‘sürdürülebilirlik’ kavramına bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşacak.

Günümüzde birçok birey ve kurum tarafından çok sık kullanılan ‘sürdürülebilirlik’ kavramının soyut ve yoruma açık boyutlarına ışık tutan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, neyin sürdürülebilir olduğu veya olmadığına, neyi sürdürmek istediğimize ve neyi sürdürmenin anlamlı olacağına dair dünyanın dört bir yanından gerçek hikâyeler sunarak ilham vermek amacını taşıyor.

Sürdürülebilir bir yaşamın ancak ‘çeşitlilikle’ mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

Festivalin 2013 programında şu filmler yer alıyor:

Agorafobi
Amchi
Zihnin Ekolojisi
Çiftliğine Bahis
Afiyet Olsun!
Kömür Canavarına Karşı
Aman Tanrım, GDO!
Yeşil Altın
Yayılan Değişim: Venezuela’nın Gıda Devrimine Bir Bakış
Uyanan Dereler
Çikolata Gibisi Yok
Uzaydan Bakış
Plan B: Uygarlığı Kurtarma Seferberliği
Vahşi Şeyler Projesi
Reaktör
İnsan Ölçeği
Tarumar
Sıcak Zamanlar
Tezgahın Öyküsü
Sulukule: Kimin için Dönüşüm?

22 Aralık Pazar günü, İstanbul ve Ankara olmak üzere 2 şehirde gösterilecek “Amchi” adlı film, Ladakh’taki ilham verici öğretmen ve onun öğrencilerinin hikâyesini, toplum hizmetine ve toplum sağlığına adanmış gerçek bir yaşam öyküsünün penceresinden anlatıyor.

Festival filmleri ve program hakkında ayrıntılı bilgi almak için:  http://www.surdurulebiliryasam.org/