Süt Dişlerinin Erken Çekilmesi, Diş Eğriliğine Yol Açıyor

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Varol Çanakçı, diş bozukluklarının genetik unsurlar ve erken çekilen süt dişlerinden dolayı ortaya çıktığını söyleyerek, ebeveynleri süt dişlerinin çekilme zamanı konusunda uyardı.

Dişlerde oluşan eğrilik ve yapı bozukluklarının yanlış çekimden kaynaklanabildiği ifade eden Çanakçı, diş bozuklukları ile küçük yaşlarda daha sık karşılaşıldığını söyleyerek, genetik etkenler ile bilinçsiz diş çekiminin bozuklukları artırdığını ifade etti.

Çocuklarda diş eğriliği, süt dişlerinin erken çekilmesinden kaynaklandığı gibi, erken çekilen dişin yerine yer tutucu konulmaması, dişlerin ileriye doğru hareket etme meyilinden dolayı eğriliğe yol açabiliyor. Alttan gelen dişin doğru düzgün çıkması ve çocuklarda diş eğriliği probleminin görülmemesi için, çocukların diş çekimi, hekim bilgisinde yapılmalı.

Yaptığı açıklamada, çocuklarda diş problemlerinin, hekim bilgisi dışında yapılan diş çekimlerinden kaynaklandığını belirten ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Varol Çanakçı, diş çürümelerinin de bu nedenle kontrol altında tutulamadığını ve yetişkinlik döneminde bunların ciddi sorunlar oluşturduğunu söyledi.