Hamilelik

Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

Süt pompası nasıl kullanılır? Emziren bir annenin işe geri dönmeyi planlaması gerekiyorsa, süt pompası kullanmak her zaman bir seçenektir.

Süt pompası anne her zaman bebeğiyle birlikte bulunamadığında anne sütü tedarikini sürdürmenin kolay ve etkili bir yoludur. Birçok anne, verimlilik, konfor ve erişilebilirlikten satın alınabilirliğe, temizlik kolaylığına ve kullanım kolaylığına kadar bir göğüs pompası kullanma konusunda endişelenir. Bununla birlikte, doğru planla, pompalama stressiz ve güçlendirici bir deneyim olabilir.

Süt pompası

Süt Pompası Çeşitleri

Piyasada birçok farklı tipte pompa bulunmaktadır (manuel, tek veya çift elektrikli, hastane tipi) ve durumunuz için en uygun pompayı almanız önemlidir. Sadece ara sıra pompalayacaklarını düşünen anneler için manuel pompa  iyi olur; işe geri dönecek ve daha güçlü bir şeye ihtiyaç duyanlar için elektrikli iyi seçenektir; prematüre veya hasta bebekleri olan veya hastaneye yatırılan ve bebeğine bakamayacak durumdaki annelerin, bebeğin alamadığı besini simüle etmek için hastane tipi bir pompaya ihtiyacı olacaktır.

Süt Ne Zaman Sağılmalıdır?

Bu gerçekten annenin o sırada bulunduğu duruma bağlıdır. Süt sabah 1 ile akşam 5 arasında çoğalır. Bununla birlikte, sağmak için en iyi zaman sabah kahvaltısından sonradır. Kahvaltıdan sonra bol miktarda süt sağılır ve bir sonraki beslenme için bol miktarda süt kalır. Bir anne, bebeğini emzirdikten sonra hala çok sütü olduğunu düşünüyorsa ikinci kez sağabilir. Aksi takdirde, bebeğin emmediği memeyi sağmak yeterlidir.

İşe geri dönen ve emzirmeye devam etmek isteyen anne için plan farklıdır. İyi bir süt tedarikini sürdürmek için, genellikle bebeğin besleneceği zamanlarda sık sık sağmak gerekir. Çoğu durumda, anne işe döndüğü zaman, bebeği çok daha öngörülebilir bir programdadır ve bu takip edilmesi oldukça kolaydır. İşe dönmeden yaklaşık bir ay önce dondurucuda bir süt stoğu inşa etmeye başlamak akıllıca olacaktır. Anne sabahları her gün sağmalı ve doğrudan dondurucuya koymalıdır. Bu şekilde daha az stres yaşanır. Çünkü zaten hazırda güzel bir stok var. Daha sonra anne iş yerinde sağdığı sütü eve getirip dondurucuya ekleyebilir.

Sütü dondurucu poşetleri veya süt şişelerinde güvenli bir şekilde saklamanın birçok yolu vardır. Bununla birlikte sütlerin ilk sağılandan son sağılana doğru tüketilmesi gerekir.

Göğüs pompası

Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

  • Pompayı kullanmadan önce ellerinizi yıkayın.
  • Göğüse giden koni benzeri parçayı ortalayın, hafifçe öne doğru eğin ve pompayı açın. Pompayı yavaş hızda ve düşük emişte tutun. Birçok kadın bu tavsiyeyi kafa karıştırıcı buluyor, çünkü yüksek hız ve yüksek emişin en fazla sütü en hızlı şekilde çıkaracağını varsayıyorlar, ancak öyle değil. Bebeğin emmesi yavatır. Hızlı sağmak annenin vücudu için iyi değildir.
  • 7 dakika boyunca sağın. Anne ilk başta hiçbir şey görmeyebilir ve bu normaldir. Sağma sırasında yaklaşık 5 dakika sonra sütün akmaya başladığını göreceksiniz.
  • Pompayı 1 dakika durdurun ve göğsü masaj yaparak koltuk altından meme ucuna kadar tarayın. Bu memeye bir zaman verir ve bir anlamda sıfırlanmasını sağlar.
  • 7 dakika daha pompalayın.
  • Sütü saklayın.

Kolay gelsin.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir