Tavşan hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Merhaba ben tavşan. Size biraz kendimden bahsedeyim.
Kuyruğum uzun kıllarla örtülü. Kulaklarım ve arka bacaklarım uzundur. Doğurarak çoğalan memeli bir canlıyım. Yavrularıma doğurduktan sonra en fazla 7 gün bakarım. Sonra onlar başlarının çaresine bakabilir. Benim yaklaşık 50 türüm var. Havuç yemeye bayılırım. Bugs Bunny çizgi filmini bilirsiniz. Beni sevdiğinizi düşünüyorum, ben de sizi seviyorum.
Tavşan hakkında bilgi arayanlar işte hakkımda komik ve ilginç bilgiler:
Tavşan Hakkında Büyüleyici Bilgiler
Tavşanlar havuçsever canlılardır. Havuç yiyerek hayatta kalabilir. Uzun ve ilginç tüneller kazabilir. Biraz ilginç ama gerekirse kakasını yiyebilir.
Beni hep havuç yerken görüyorsunuz. Tüm fotoğraf ve çizimlerde öyle gösteriliyorum. Vahşi doğada bitki kökleri ve yeşillikleri de yerim. Havuç yiyerek hayatta kalabilirim ama doğru beslenme sürekli havuç yemem değil. Çünkü havuç çok şeker içeriyor. Sürekli havuç yememeliyim. Yoksa dişlerim çürür.
Tüm tavşanlar minik olmuyor. Bazı dev tavşanlar da var. Biraz ürkütücü görünüyor olabilirler. Fakat dev türler de dahil tüm tavşanlar oldukça sıcakkanlı hayvanlardır.
Bir tavşan 3 ile 8 aylık olduktan sonra üremeye başlayabilir. Tavşanın gebelik süresi yaklaşık bir aydır. Ve oldukça sevimli görünür. Daha ne kadar sevimli görünebilirse.
Tavşanlarla yeterince vakit geçirirseniz sevindiğimizde zıplayıp havada takla attığımız görebilirsiniz. Bu sevimli hareketi görebilmek için sizi, bizi gözlemlemeye davet ediyorum.
Tavşanların hızlı bir sindirim sistemi vardır. Bu sebeple kakalarını yediklerinde onlardan ilk seferde alamadıkları besin değerini alabilirler. Gerçekten ilginç!
Tavşanlar oldukça temiz hayvanlardır. Tıpkı kedi dostlarımız gibi kürkümüzü yalayarak temizleriz. Bizimle ev arkadaşı olmak isterseniz banyo yaptırmanıza gerek yok.
Bize gizlice yaklaşmanız mümkün değil. Çünkü 360 derece görebiliyoruz. Arkadan, yandan ya da üstten baksanız da sizi fark ederiz.
Arka bacaklarımız şov amaçlı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tavşan atlayışı diye bir şey duymadınız mı? Rekorlar kitabına bile girdik. Bacaklarımız çevik olmamızı sağlıyor.
Uyuma ve kaçma alanlarımızı birbirine bağlayan tüneller kazarız. Bunu öyle güzel yaparız ki sizden kaçmamız kolay olur. Üstelik yerin 10 metre altına kadar inebiliriz.