TED Rönesans Koleji, bilgi teknolojilerini tanıyan öğrenciler yetiştirecek. Kolej, öğrencilerine dijital etik, dijital güvenlik, dijital vatandaşlık becerileri kazandıracak.
TED Rönesans Koleji’nde yeni öğrenim döneminde verilecek bilişim teknolojileri dersinde öğrencilerin, bilgi teknolojilerini ve araçlarını tanıyıp etkili ve verimli kullanabilme, bilgiye hızlı ulaşıp yorumlayabilme, bilgisayar okuryazarı olabilme, dijital etik, dijital güvenlik, dijital vatandaşlık, analitik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor.
Analitik düşünme becerileri geliştiriliyor
İlkokul birinci sınıftan itibaren problem çözme ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesine destek olan blok kodlama aktiviteleri gerçekleştiren kolejde, öğrenciler, kendi oyunlarını yaratırken,zaman zaman da öğretmen konumuna geçip, öğretmenlere kodlama aktiviteler yaptırıyorlar.Yine birinci sınıftan itibaren müfredatta öğrencilerin yaratıcılık ve tasarım becerilerini geliştiren legobuild, tinkercad ve sketchup gibi uygulamalara yer veriliyor.
Bilgi toplumuna hazırlık
TED Rönesans Koleji Müdürü Ak, değişen teknoloji ile birlikte ekonomide bilginin önemine arttığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Günümüzde güçlü bir ekonomiye sahip olmak için bilgi toplumuna dönüşüm büyük önem taşıyor. Bu süreçte toplumu oluşturacak bireylerimizin bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Bu niteliklerin başında “STEM” (Science, Technology, Engineering, Mathematics / Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarına ait bilgi ve beceriler geliyor. Öğrencilerimizin STE(A)M becerilerini geliştirirken de farklı disiplinlerin bir arada çalışmasını sağlayarak, gerçek yasamla ilişki kurulmasına önem veriyoruz. Dolayısıyla öğrenme çıktıları da aynen yaşamda olduğu birbiriyle ilişkili olarak kazandırılmış oluyor.”