Tiyatroda gösterilen oyunlar, genellikle yaşanılan, ya da yaşanılır nitelikteki olayları canlandırır. Doğaüstü, masalımsı konuları işleyen oyunlar da vardır.
Tiyatronun etkinliği, bu canlılığından, yaşama yakın oluşundan kaynaklanır. Olaylar, çevresi ve kişileriyle, gözümüzün önünden geçer, Hemen gözümüz, hem de kulağımız, aynı anda etkilenir. Kavrama ve öğrenme gücümüz artar. Bu etkileşim ve iletişim özelliğinden dolayı, tiyatro öteki sanatlara göre, daha etkilidir. Yüzyıllardan beri insanları düşündüren ve eğiten bir sanat olarak önemini koruması bundandır. Tiyatro oyunları, konularına göre üç bölümde toplanır:
1.Trajedi: Acıklı
2.Komedi: Gülünç konuları
3.Dram: Hem acıklı, hem de gülünçlü konuları canlandırır.
Oyunların bir de “opera” ve “vodvil” gibi müzikli olanları vardır. Bunlarda olaylar, sahne önüne yerleştirilen orkestranın eşliğiyle canlandırılır. Tiyatro oyunları, edebiyat akımlarına göre de çeşitlenir: Dışavurumcu, eleştirel, gerçekçi, gerçeküstücü, izlenimci, doğalcı, uyumsuz vb. gibi.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.