Türkiye nin ilk bale yarışması

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak organize edilen 1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nın ilki 08-13 Eylül 2008 tarihlerinde düzenlenecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonu ile, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmanın ilki 8 – 13 Eylül 2008 tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Yarı finalistleri belli olan yarışmada geri sayım heyecanı başladı. 9 – 10 Eylül 2008 tarihinde yapılacak Yarı Finaller ile 12 Eylül'de yapılacak Final Yarışmaları, CRR Konser Salonu'nda saat 20.00'den itibaren halka açık, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Yarışmada; 3'ü Türk olmak üzere, dünyaca ünlü 11 jüri üyesi görev alıyor. Yarışmanın Türk jüri üyeleri arasında; pek çok uluslararası yarışmada jüri üyeliği görevini üstlenmiş, Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü Devlet Sanatçısı Meriç Sümen Kanan, Türkiye'nin ilk madalyalı dansçısı, geçen yıllarda Avrupa'nın en iyi Artistik Direktörü seçilen, Portekiz Ulusal Balesi eski Direktörü Mehmet Balkan ve uzun yıllar bale yöneticisi olarak görev yapan ülkemizin ilk bale sanatçılarından Evinç Sunal yer alıyor.

Küçükler kategorisinde 15 – 19 yaş arasındaki dansçılar, büyükler kategorisinde 20 – 26 yaş arası dansçılar yarışacaklar. Pek çok kategoride ödülün bulunduğu yarışmanın büyük ödülü; 6000 Euro ile İstanbul Grand Prix ödülü. Türk Balesi'nin kurucusu Dame Ninette de Valois adına Jüri Özel Ödülü'nün verileceği yarışmada, Dance Europe Magazin editörü Emma Menning de bir dansçıya Yükselen Dansçı Ödülü verecek.