Türkiye’den Amerika’ya Sesini Duyuran 10 Gencin Dahice Fikirleri

Geçtiğimiz yıl Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı’nda iki farklı alanda madalya kazanan Okyanus Koleji öğrencileri Türkiye’de bir ilke imza atarak hem okullarına hem de tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatmıştı. Bu yıl da 10 sanat projesi 16-21 Haziran tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde gerçekleşecek “Genius Olympiads” Proje Yarışması’nın finaline kaldı.    

Tam 60 ülkeden ve ABD’nin 60 vilayetinden yaklaşık 550 öğrencinin katıldığı yarışmanın bu yıl ki konusu “Environmental Issues” yani “Çevre Sorunları”. Yarışma New York kentinde yer alan Oswego Üniversitesi’nde gerçekleşecek. “Genius Olympiads” ın içeriği 5 ana disiplinden oluşuyor; Bilim, Sanat, Yaratıcı Yazma, Tasarım ve Şehir. 

60 Ülkeden Yarışmaya Katılan Öğrenciler, İçindeki Bulundukları Çevrenin Sorunları İçin Uluslararası Arenada

Dünya genelinde her yıl büyük ses getiren yarışmada bu yıl finale kalan öğrenciler hangi disiplinle yarışırsa yarışsın, içinde bulundukları çevrenin sorunlarını çözmek amacıyla proje hazırlayacaklar ve uluslararası platformda seslerini duyuracaklar.
 
Fen ve Proje Lisesi Öğrencileri ise Romanya’daki INFO-MATRIX Proje Yarışması’nda Finalde

Öğrencilerin uluslararası platformda Türkiye’ye gurur veren çalışmaları bu kadarla sınırlı kalmadı. 15-18 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş‘te gerçekleşecek olan ve 43 ülkeden 110 adet bilgisayar projesinin yarışacağı Info-Matrix‘de  Avcılar Fen ve Proje Lisesi öğrencilerinden Selim Enes Kılıçarslan ile Can Arslan’ın hazırladığı proje de Türkiye’yi temsil etmek üzere finale kalmaya hak kazandı.