Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi Kuruluyor

Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesini kurmak için çalışma başlattı.

Ankara, Mamak'ta yer alan Kartaltepe Kentpark Projesi içerisinde 3 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi'nin Temmuz ayında açılması planlanıyor.

Çocuklar için özel tasarlanmış eğlenirken öğrenecekleri, içinde kendilerini özgür hissedecekleri, öğrenme ve eğlenme merkezi olan Çocuk Müzesi, yalnızca çocuklara değil, ebeveynlere de ev sahipliği yapacak.

Çocuk müzesinde, oyuncaktan elbiseye kadar, Cumhuriyet'in ilk yıllarından günümüze birçok değer ziyaretçilerle buluşacak. Müzede 3 ayda ya da 6 ayda bir çeşitli temalar işlenecek ve işlenen temalara uygun çocukluk anıları sergilenecek.

Müze, çocuklarda kültür ve tarihsel mirası korumaya yönelik duyarlılık geliştirebilmek ve toplumu çocuk kültürü konusunda her yönden bilgilendirmek için konferans, gezi, seminer, kurs, yarışma, festival ve sergilere de ev sahipliği yapacak. Çocukların özellikle yaşayarak, dokunarak ve gerektiğinde tadarak öğrenme olanaklarına kavuşacağı müzenin Temmuz ayında açılması planlanıyor.

Çocuk Müzesi Projesi için imza töreninde konuşan  Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ”Bu müze projemizle çocuklarımız yaşadığı o süreçleri, belli bir yaşa geldikten sonra da görme ve uygulama şansını bulmuş olacaklar. Anne babalarıyla büyükbaba ve büyükanneleriyle gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, çocukluklarını fiili olarak yaşayabilecekleri bir alan olacak” dedi.

Ankara’yı müzeler kenti yapmak istediklerini kaydeden Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ise müzelerin yalnızca eserlerin sergilendiği yer olmadığını, geçmişten geleceğe en önemli köprü olduğunu söyledi.