Tursil’in Akıllı Çocukları

Satın alınan her bir Tursil, çocuklarımızın eğitiminde yeni ve beyaz bir sayfa açıyor.

Henkel’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği yaparak geliştirdiği “Tursil’in Akıllı Çocukları” projesi hayata geçiyor. Anadolu’da ihtiyacı olan okullara kütüphanelerin yapılacağı proje kapsamında Henkel, ilk olarak Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesindeki 125. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda bir kütüphanenin açılışını yaptı. Kampanyaya destek olmak isteyen tüketiciler de, satın alacakları her Tursil deterjan ile kütüphanelerden faydalanabilecek 10 bin çocuğumuzun eğitiminde yeni ve beyaz bir sayfa açacak.

Henkel, Türkiye’nin ilk toz deterjan markası olan Tursil ile yeni bir bilinçlendirme kampanyasına başladı. Henkel ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından ortaklaşa yürütülen “Tursil’in Akıllı Çocukları” kampanyası ile ilk olarak Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesindeki 125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda bir kütüphane oluşturuldu. Bu kütüphane sayesinde geleceklerini şekillendirecek olan kitaplara erişmekte zorluk çeken çocuklarımız eğitimde fırsat eşitliğine ulaşacak. Kampanyaya destek olmak isteyen tüketiciler de, satın aldıkları her Tursil marka deterjan ürünü ile bu büyük fırsata, açılacak kütüphanelere bir katkı yapabilecek.

Türkiye’de çağdaş yaşam seviyesinin yükseltilmesi için önemli çalışmalar yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki okul, öğretmen, aile ve çocuklarımızdan her gün yüzlerce mektup alıyor. Okumak isteyen, kitaba açlık duyan insanların başvuru noktası haline gelen ÇYDD’ye gelen talepler ve “Kitap eğitimin temelidir, kitap yoksa eğitim de olamaz” ilkesinden hareketle oluşturulacak olan kütüphaneler sayesinde, kitaba ulaşmakta zorlanan çocuklarımıza, gençlerimize, hatta tüm insanlara okuma aşkı ve alışkanlığı kazandırılacak.

Bir kütüphane birçok çocuğun hayatını değiştirebilir.

125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na açılan kütüphanenin geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitiminde çok önemli bir görev üstleneceğini söyleyen Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Bölümü Pazarlama Müdürü Dietrich Goeller, sözlerine şöyle devam etti: “Tursil’in Akıllı Çocukları projesi ile eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye’nin her noktasına yaymak ve kitaba ulaşamayan çocuklarımıza hayatlarında büyük bir değişim yaratabilecek kitapları götürmek istiyoruz. Siz de bu projenin bir parçası olabilir ve alacağınız her Tursil ile çocuklarımızın eğitiminde beyaz bir sayfa açabilirsiniz.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da “dernek olarak okullardan gelen kitap isteklerini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Okullara rasgele kitaplar değil, uzmanlarca seçilmiş, çocukların ilgisini çekecek, onları geliştirecek, kendilerini tanımalarına sağlayacak yepyeni kitaplar yollamak istiyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü “Kütüphanelere verilecek destek çocuklarımızın sadece iyi zaman geçirmesini sağlamayacak, aynı zamanda onların bilinçlenmelerine, Cumhuriyetimizin yeni bireyleri olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır.

Yorumları Göster (2)

  • Merhaba.Ben Değirmendere Ortaokulu'nda öğretmenim. İzmir'in Menderes ilçesine bağlı küçük bir köy okulu. Okulumuzda 100 öğrenci var. Çoğu göçle gelmiş, maddi durumu çok yetersiz ailelerin çocukları. Okulun İzmir'de olduğuna inanamıyor insan. Terliklerle,incecik kazaklarla geliyorlar okula.Tarlada,serada çalışmak ya da kardeşlerine bakmak için okula gelemeyen bu çocuklar için bir şeyler yapılmalı. Ders kitabından başka kitaplar da tanımalı bu çocuklar, her sabah uyanmak için bir hayalleri olmalı.Onlar adına sadece kitap istiyorum. İnanıyorum ki : Okul için her şey yapabilirsiniz;ama okulun bir kitaplığı yoksa hiçbir şey yapmamış olursunuz.\r\nBizim en büyük eksiğimiz bir kütüphane, sınıf kitaplıkları,sözlükler, test kitapları, kitap,kitap,kitap...İnanın bazen bir kurşunkalem bile öyle değerli ki burada ve çocuklar öylesine aç ki kitaba ışıl ışıl gözleriyle...Sadece kitap istiyorum onlar için. İstiyorum ki 2016 kitap dolu bir yıl olsun onlar için. Hepsi adına ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

    • Sevgili Öğretmenimiz,\nBizi duygulandıran ve gururlandıran mesajınız için teşekkür ederiz. Cicicee olarak,yayınevleri tarafından bize gönderilen kitapları, yeterli sayıya ulaştığında, kitap desteği isteyen öğretmenlerimize gönderiyoruz. Menderes'teki çocuklara kitap göndermekten de büyük mutluluk duyarız. Bu konuyla ilgili, iletisim@cicicee.com adresine mail atmanızı rica ediyoruz. Bu şekilde, gönderimi çok hızlı bir biçimde sonuçlandırabiliriz.\nSize ve tüm öğrencilerinize sevgilerimizi gönderiyoruz.