Tutumlu olmak, sahip olduğumuz kaynakları, doğru zamanda ve doğru yere harcamamız demektir. Eğer gereksiz yere harcama yaparsak, birikim yapmamız mümkün olmayabilir. Bu durumda da, kaynaklarımız tükendiğinde zor durumda kalabiliriz.
Tutumluluk; para, yemek, su, elektrik gibi kaynaklar için uygulanabilir. Örneğin, paramızı sürekli gereksiz yere harcarsak, çok ihtiyaç duyduğumuz durumlarda paramız kalmayabilir. Aynı şekilde, elektrik gibi enerji kaynaklarımızı da gereksiz yere harcamamız, elektrik üretebilmek için daha fazla çalışmamıza ve su, ağaç gibi kaynakları kaybetmemize yol açabilir.
Kaynak deyince akla yalnızca maddi şeyler gelmemelidir. Örneğin, kendi enerjimiz de bir kaynaktır. Eğer enerjimizi yararlı olmayan şeylere harcarsak, spor gibi yararlı aktivitelere vaktimiz kalmaz. Zihinsel enerjimizi önemsiz durumlarla değerlendirirsek, ders çalışırken ya da ödev yaparken, canımız sıkılmaya başlayabilir. Dolayısıyla, kaynaklarımızı doğru zamanda ve yerinde kullanmak hayatımızın her alanında önemlidir.
Tutumluluğun etkileri, bireysel olarak başladığı gibi, bütün çevremizi etkiler. Kendimizi, ailemizi, arkadaşlarımızı, diğer tanıdıklarımızı, şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı.. Tutumlu davranmazsak, kendimizden başlayarak, tüm dünyaya zarar veririz. Tutumlu davranmamız durumunda ise önce kendimize sonra da tüm dünyaya fayda sağlamış oluruz.
Yorumları Göster (3)
Ben zaten her Allah'ın günü bulgur ve makarna yiyorum ve servetim 35.000.000 $
Teşekkürediyorum😂😍
Biz de sana teşekkür ederiz Suna :) @Suna